Gündem

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Yurt Geneline Sağanak Yağış Uyarısı! Hava Durumu Nasıl Olacak?

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da kuvvetli olarak etkisini gösteren ve bir kişinin ölümüne neden olan sağanak yağış sonrasında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün web adresi üzerinden yapılan hava durumu uyarısına göre beklenen yağışlar hakkında bilgi verildi.

HAVA DURUMU UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Salı günü akşam saatlerine kadar Türkiye’nin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir havanın hakim olacağı bildirildi.

SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELER

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan bir diğer açıklamada ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenen bölgeler ise;

“İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz’de Toroslar ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova çevreleri ve Kırklareli’nin kıyı kesimleri” olarak açıklandı.

Ayrıca diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL’DA YAŞAYANLARA KÖTÜ HABER.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’da yaşayanları uyardı ve İstanbul’da salı, çarşamba ve perşembe günleri gök gürültülü sağanak yağışın etkisini göstereceği bildirildi.

Buna göre yağışların cuma ve cumartesi günlerine doğru son bulacağı ifade edildi ve İstanbul’da bu hafta sıcaklıkların 24-29 dereceleri arasında olacağı öngörülüyor..

Salı, çarşamba ve perşembe günleri Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.