Gündem

Meteoroloji il vererek uyardı! Bu gece çok şiddetli gelecek!

Meteoroloji, yayımlamış olduğu hava durumu bilgisinde, “Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Denizli, Muğla, Gaziantep, Kilis, Mardin, Batman, Siirt, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Antalya’nın doğu ilçeleri, Adana’nın güney kesimleri ve Hatay’ın batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın bu akşam saatlerinde Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km / saat) olarak eseceği tahmin ediliyor” ifadesini kullandı.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGÂR BİLGİSİ

HAVA SICAKLIĞI: Güney kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGÂR: Genellikle kuzey ve doğu yönlerden, Doğu Anadolu’nun ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam saatlerinde Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji il vererek uyardı! Bu gece çok şiddetli gelecek!

UYARILAR

MGM yapmış olduğu hava durumu bilgilendirmesinde, bir takım uyarılarda bulundu. Yapılan açıklama şu şekilde:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların yarın Antalya’nın doğu ilçeleri, Adana’nın güney kesimleri ve Hatay’ın batı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgarın; bu akşam saatlerinde Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bu akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BURSA 3°C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

EDİRNE 2°C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL 7°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ 5°C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

EGE

Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, Denizli ve Muğla çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bu akşam saatlerinde Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

DENİZLİ 11°C, 19°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

İZMİR 10°C, 22°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

MANİSA 8°C, 24°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

MUĞLA 10°C, 20°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Antalya’nın doğu ilçeleri, Adana’nın güney kesimleri ve Hatay’ın batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA 13°C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 15°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 13°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ISPARTA 8°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra Konya, Karaman ve Niğde çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 0°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

ÇANKIRI -1°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR 0°C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

KONYA 3°C, 12°C

Parçalı bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 0°C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

DÜZCE 2°C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

KASTAMONU -3°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK 5°C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAYBURT -2°C, 15°C

Parçalı bulutlu

SAMSUN 5°C, 12°C

Parçalı bulutlu

TOKAT 1°C, 15°C

Parçalı bulutlu

TRABZON 8°C, 12°C

Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğusu ile Ağrı ve Iğdır çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM -1°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS -2°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA 3°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

VAN 6°C, 10°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Batman, Siirt, Mardin, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 6°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

MARDİN 12°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

SİİRT 11°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 11°C, 24°C

Parçalı bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın öğle saatlerinde doğusu 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Karadeniz’de doğusu batı ve güneybatı, yarın öğle saatlerinde kuzeydoğudan, batısı kuzeybatı, yarın kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın yer yer 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı yarın yer yer 2,5m, Görüş: İyi.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve Kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Güney Ege’nin güneyi yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatı, doğusunda güneybatıdan, Doğu Akdeniz’de doğu ve güneydoğu, batısı akşam saatlerinde güneybatı, gece saatlerinde kuzeybatı, yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yer yer 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.