Gündem

Meteoroloji o iller için uyarı verdi! Haftasonu hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı?

Meteoroloji o iller için hava durumu uyarısında bulundu. Haftasonu planı olanların dikkat etmesi gereken hava durumu için son dakika hava durumunu raporunu açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bazı iller için hava durumu ve kar yağışı uyarısı yapıldı. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu (Konya ve Karaman dışında), Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği ifade edildi. 

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu (Konya ve Karaman dışında), Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya dışında), Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Mardin, Batman, Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, Şırnak, Bitlis, Hakkari çevreleri ile Van’ın güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor..

.HANGİ İLLERDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR?

Yağışların bu akşam saatlerinde Mardin, Batman, Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur (21-75 kg/m²) şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YOĞUN KAR UYARISI

Yağışların bu akşam saatlerinde Şırnak, Bitlis, Hakkari çevreleri ile Van’ın güney kesimlerinde yoğun kar kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.