Gündem

Meteoroloji uyardı! İstanbul'a kar geliyor! İllere göre 20 Ocak hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son hava durumu raporuna göre İstanbul’da beklenen kar yağışı geliyor. Öte yandan Yurt genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisini Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.  Sıcaklıklar mevsim normallerine düştü, kar ve sağanak yağış etkisini artırdı. 

İSTANBUL’A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

İstanbul saatlik hava durumu : Meteorolojinin yaptığı saatlik hava durumu tahminine göre İstanbul’da gece saatlerinde sulu kar yağışı görülecek. Kentin 400 metreden yüksek kesimlerinde ise sulu kar yerini kara bırakacak.

Meteoroloji uyardı! İstanbul'a kar geliyor! İllere göre 20 Ocak hava durumu tahminleri

İSTANBUL VALİLİĞİ DE UYARDI

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:”İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre bugün (20 Ocak) ve yarın (21 Ocak) etkili olacak yağışlı havanın yerini Perşembe (23 Ocak) günü karla karışık yağmura bırakması bekleniyor.İstanbul’da hafta başında yağmurlu bir hava beklenirken; havanın Çarşamba günü parçalı bulutlu, Perşembe ve Cuma günü ise karla karışık yağmurlu olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul havanın bugün (20 Ocak Pazartesi) en düşük 4, en yüksek 7; 21 Ocak Salı günü en düşük 3, en yüksek 5 derece; 22 Ocak Çarşamba günü en düşük 0, en yüksek 7 derece; 23 Ocak Perşembe günü ise en düşük 2 derece, en yüksek 5 derece; 24 Ocak Cuma günü en düşük, 1 en yüksek 5 derece olması bekleniyor.”

METEOROLOJİ UYARDI: RÜZGARA DİKKAT

Rüzgarın kuzeyli yönlerden Marmara’nın batısında kuvvetli (40-60 km/sa), Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.