Gündem

Meteoroloji Uyardı Kar Yağışı Yeniden Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen son açıklamalara göre kar yağışlarının bu hafta Türkiye’yi yeniden sarması bekleniliyor. Peki hangi şehirlerde kar yağışları etkisini göstrerecek.?

İstanbul, başta olmak üzere; Ankara ve yurdun pek çok bölümüne yeniden kar yağışları gelecek. Meteorolojiden gelen son hava tahmin raporuna göre İstanbul’da salı günü yağmur, çarşamba günü karla karışık yağmur yağması bekleniliyor. Yağışlar perşembe gününden itibaren kar yağışına döneceği belirlendirken Ankara’da ise çarşamba gününden itibaren kar yağışı yağacağı açıklandı.

İstanbul’da ise kar yağışının pazar gününe, Ankara’da ise cumartesi gününe kadar devam edeceği belirlenirken vatandaşların tüm yaşam koşulları için gerekli tedbirleri alınması istenildi.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

Yapılan son belirlemelere göre, Rize çevreleri ve Artvin’in kıyı kesimlerinde yağmurlu Artvin’in iç kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin edilmekte.

İç ve doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayıyla beraber sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus yaşanacağı belirlendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre ise hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği belirlendi. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirlenirken; bazı illerde beklenen hava durumuyla alakalı olarak günün hava durumu ise bu yönde:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 3
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 7
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 11
Adana: Parçalı ve az bulutlu 15
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 17
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 9
Trabzon: Çok bulutlu 8
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu -6
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 9

Kamupersoneli.net | ANKARA