Gündem

Meteorolojiden 12 İl İçin Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, doğu illerine yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.Yapılan kar yağışı uyarılarının 12 şehiri kapsadığı belirlenirken yağışlara göre önlemlerin alınması istenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yurdun doğu kesimlerinde yarın ve çarşamba günü beklenen kar yağışlarının, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ’ın doğu, Van’ın ve Erzurum’un güney kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiği duyurulmuştu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle, ulaşımda aksamalar ile buzlanma ve don olayı, özellikle çığ tehlikesi karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istenildi.

ÇIĞ TEHLİKESİ YAŞANABİLİR

Diğer yandan yapılan açıklamalarda; “Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde, mevcut kar örtüsü üzerine yer yer yoğun olmak üzere kar yağışı beklendiğinden, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Doğu Akdeniz’de rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, batısında kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmekte.

Öte yandan fırtınanın, çarşamba günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenilmekte.

Kamupersoneli.net | ANKARA