Gündem

Meteoroloji’den il il son dakika duyurusu! Bu bölgede yaşayanlar hemen tedbirini alsın!

MGM tarafından hava durumu tahminleri açıklandı. Açıklanan hava durumu tahminleri sonrasında gece boyu yarın akşama kadar etkili olması beklenen hava durumu tahminleri açıklandı.

Tüm Türkiye’de etkili olması beklenen hava durumu tahminleri il il ve bölge bölge haberimizde haritalı olarak mevcut..

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Düzce ve Zonguldak çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edildiği belirtildi.

screenshot-15.jpg

Aynı zamanda yapılan açıklamanın devamında Ege kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Muğla, İzmir ve Çanakkale çevreleri ile Aydın’ın kıyı, Balıkesir’in batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve sis hadisesi ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayı beklendiği için vatandaşların tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bu akşam saatlerinden sonra Muğla çevrelerinde, gece saatlerinde Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in batı ilçelerinde, Cuma günü İzmir çevreleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla’nın kıyı kesimlerinde bu akşam (Perşembe) ve gece yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, kıyıda hortum oluşma riski, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu bölge genelini aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar dışında bölge genelinin sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Muğla çevrelerinde, yarın (Cuma) İzmir çevreleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla’nın kıyı kesimlerinde bu akşam (Perşembe) ve gece yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, batısının çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu, batısı yer yer çok bulutlu Düzce ve Zonguldak çevrelerinin yarın (Cuma) hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, batısının yer yer parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte kuvvetli olmak üzere bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, batısının yer yer parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.