Gündem

Meteoroloji'den O Bölgeler İçin Farklı Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapılarak İç Anadolu’nun güneyi ile Doğu Akdeniz’in parçalı, yer yer çok bulutlu, Osmaniye çevreleri, Adana’nın kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş’ın güneybatısı ile Hatay’ın kuzeybatı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği vurgulandı.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ia 6 derece artacağı, güney ve iç bölgelerde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtildi.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bazı uyarılara yer verildi. Meteoroloji yüksek sıcaklık hakkında vatandaşları uyardı. Bu bağlamda yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Günün en yüksek hava sıcaklıkların İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz’in İç Kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Etkili olması beklenen sıcak havanın oluşturabileceği (güneş çarpması, vücutta sıvı kaybı vb.) olumsuzluklara karşı özellikle kronik sağlık problemi olanların, 65 yaş üstü yaşlılar ve çocukların dikkatli olmaları gerekmektedir.”