Gündem

Meteorolojiden O Bölgelerimiz İçin Çok Önemli Uyarı: Sağanak Yağış, Fırtına ve Sel

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden çok önemli bir açıklama yaılarak bazı bölgelerimiz için uyarı yapıldı. Buna göre o illerimizde sağanak yağış, fırtına ve sel felakatinin görülebileceği vurgulandı.

METOROLOJİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak yapıla açıklamada Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin iç ve batı kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği ifade edildi.

MGM tarafından yapılan açıklamanın devamında yağışların Muğla ve Aydın çevrelerinde kuvvetli olması beklendiği ifade edilerek rüzgarın Batı ve Orta Akdeniz ile İç Anadolu’nun güney kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde toz taşınımı görüleceği de vurgulandı.

YAPILAN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre uyarı şu şekilde:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Aydın ve Muğla’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve küçük çaplı dolu yağışı riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Batı ve Orta Akdeniz ile İç Anadolu’nun güney kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İllere göre hava durumu için TIKLAYIN.