Gündem

Meteoroloji’den o illere şiddetli sağanak yağış uyarısı geldi!

MGM tarafından tüm Türkiye’yi yakından ilgilendiren hava durumu açıklaması geldi. Yapılan açıklamada aynı zamanda bu geceden itibaren yarın sabah saatlerinde kadar buzlanma, don, sis ve pus olaylarının beklendiğini açıkladı.

Tüm Türkiye’nin il il ve bölge bölge hava durumu tahminleri şu şekilde..

screenshot-5.jpg

Genel müdürlük tarafından yapılan açıklamada, ülkemizin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege ile Edirne, Çanakkale, Balıkesir’in batısı, Antalya, Isparta’nın güneyi ve Burdur’un doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus olayı beklendiği için vatandaşların tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı, batısının çok bulutlu, Edirne ve Çanakkale ile Balıkesir’in batı ilçelerinin yer yer yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (çarşamba) sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Muğla kıyıları ile yarın (Çarşamba) Kıyı Ege’nin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (çarşamba) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu, Antalya çevreleri ile Isparta’nın güneyi ve Burdur’un doğusunun aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı ile birlikte doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.