Gündem

Meteoroloji'den Önemli Uyarı: O İller İçin Kuvvetli Yağış Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son değerlendirmelerde kapsamında bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Sivas, Kayseri ve Eskişehir hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Antalya’nın doğu iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği vurgulandı.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada yağışların Samsun’un doğusu ile Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiği ve bu sabah saatlerinde Bartın çevrelerinde sis ve pus olayı beklendiği ifade edildi.

Hava sıcaklığı hakkında yapılan açıklamada ise yurdun batı kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ifade edilirken rüzgar hakkında yapılan açıklamada da genellikle rüzgarın kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimleri ile Erzurum çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli eseceği belirtildi.

YAPILAN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından olumsuz hava koşulları hakkında yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Samsun’un doğusu ile Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m²) olması beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimleri ile Erzurum çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar vb. yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.