Gündem

Meteoroloji’den son dakika uyarısı! 27 ile çok kuvvetli geliyor!

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada yağışların bu akşamdan itibaren başlayacağı belirtilerek, gece boyunca yarın akşama kadar etkili olabileceği ifade edildi.

Beklenen hava durumu tahminleri az önce açıklandı. İşte açıklanan hava durumu tahminleri merak edilen detaylar..

screenshot-2-001.jpg

Yapılan açıklamada yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Sakarya ve Giresun çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Ordu, Giresun, Tokat ve Yozgat ile Sivas’ın batı çevrelerinin yağmurlu, iç kesimlerinde yükseklerinin karla karışık yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Antalya çevrelerinde bu akşam saatlerinde yağışların yer yer kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bu akşam saatlerinde Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım vb) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bu akşam saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatılı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Sakarya çevrelerinin bu akşam ilk saatlerde hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinin sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde (Eskişehir hariç) kuzey ve batısı’nın yağmur ve sağanak yağışlı, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Yozgat çevreleri ile Sivas’ın batı kesimlerinin yağmurlu, yüksek kesimlerin karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve batısında yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Orta Karadeniz ve Giresun, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Ordu, Giresun ve Tokat çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis ile birlikte bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte Diyarbakır ve Batman çevrelerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.