Gündem

Meteoroloji’den uyarılar peş peşe geldi! Yarın öğle saatlerinden itibaren çok kuvvetli olacağı açıklandı!

Meteoroloji, yaptığı açıklamasında uyarıları peş peşe sıraladı. Özellikle bazı bölgelerimize gece boyu etkili olacak sağanak yağışa karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtilirken, yağışların yarın öğleden sonra etkili olacağı bölgelerde olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğinin de altı çizildi.

MGM’nin açıklamasında, ülkemizin batı kesimleri ile Doğu Karadeniz kıyılarının parçalı ve yer yer çok bulutlu, Antalya ve Muğla çevreleri ile Aydın’ın kıyı, İzmir’in batı, Burdur’un doğu ve Isparta’nın güney ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Ancak, özellikle yağışların; yarın (Cuma) öğle saatlerinde Antalya’nın batısında (Kemer) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgede yaşayan vatandaşların olumsuzluklara karşın dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Meteoroloji yayımladığı hava durumu paylaşımlarına ek olarak, yağışların; yarın (Cuma) öğle saatlerinde Antalya’nın batısında (Kemer) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altını çizdi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE

Parçalı, güney kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Muğla çevreleri ile Aydın’ın kıyı, İzmir’in batı ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Antalya çevreleri ile Burdur’un doğu, Isparta’nın güneyinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Cuma) öğle saatlerinde Antalya’nın batısında (Kemer) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.