Gündem

MGK Toplantısının Ardından Terör Açıklaması 'Yurtdışı Operasyonlar Sürecek'

Cumhurbaşkanlığı Külliye’sinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Milli Güvenlik Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Öğleden sonra saat 15.40’ta başlayan Milli Güvenlik Toplantısı 5 saat sürdü. 

Akşam saatlerinde sona eren toplantı sonrası ise Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında alınan kararlara dair bir bildiri yayımlandı. 

MGK TOPLANTISINDAN YURTDIŞI OPERASYONLAR SÜRECEK MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride Suriye konusu üzerinde duruldu. Bu kapsamda İdlib’te yer alan gözlem noktalarının tedbir amacıyla yeniden gözden geçirileceği bildirildi. 

Münbiç konusuna dair de değerlendirmelerin yer aldığı bildiride Rusya ile olan mutabakatın önemine vurgu yapıldı. İşte MGK bildirisinde yer alan konu başlıkları;

“Suriye’nin diğer bölgelerinin de terörden arındırılmasına yönelik faaliyetlerin artırılarak sürdürülmesindeki kararlılık teyit edildi. Suriye krizinin çözümünde uluslararası toplum, siyasi ve insani sorumluluklarını daha hızlı ve etkin yerine getirmeye davet edilmiştir. Yurt dışında yakalanan teröristlerin Türk adaletine teslim edilmesi, Türkiye’nin kararlığının tezahürüdür, bu operasyonlar sürdürülecek.”

Kamupersoneli.net – ANKARA