Gündem

MHP'den Alaattin Çakıcı Hakkında Açıklama Geldi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Alaattin Çakıcı hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Semih Yalçın açıklamalarında milletin birlik ve bütünlüğü, Türkiye’nin bekası uğruna MHP’nin gösterdiği diğerkamlık ve fedakarlığın yeterince takdir edilmediğinin, aynı rikkat ve özenin bazı çevrelerce sergilenmediğinin üzülerek görüldüğünü vurguladı.

ALAATTİN ÇAKICI AÇIKLAMASI

Semih Yalçın açıklamalarının devamında MHP’nin siyasi gayret ve faaliyetlerinin, Türkiye’nin bütünlüğüyle, devletin bekasını teminden ibaret olmadığına dikkat çekti ve partilerinin, kurulduğu dönemden bu yana yaklaşık 50 yıl süren siyasi mücadelesinde Türkiye’yi ve Türk insanını ilgilendiren hemen her konuda kalıcı ve fark yaratıcı projeler üreten bir siyasi parti olduğu belirtti.

Tüm bunların yanı sıra Semih Yalçın açıklamalarının devamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son dönemde Alaattin Çakıcı konusuna gösterdiği insani ilgi ve itinanın da bu doğrultuda mütalaa edilmesi gerektiğini ifade ederek Devlet Bahçeli’nin son olarak Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesindeki çok sayıda gözaltı sonrasında bir açıklama yaptığını ifade etti. 

MHP Lideri Bahçeli söz konusu açıklamasında “Ülkemizde çok yönlü sosyal, siyasal ve ekonomik sorunların yoğunlaştığı ve derinleştiği bu süreçte Türkiye’nin ve yönetiminin tek sorunu Alaattin Çakıcı olmasa gerektir. Alaattin Çakıcı hakkında daha önce verilen sağlık raporuyla ilgili kuşkular Sağlık Bakanlığınca bugüne kadar incelenerek pekala sonuca ulaştırılabilirdi.” ifadelerine yer vermişti. 

Konu ile ilgili olarak ise MHP Genel Başkanı Semih Yalçın açıklamalarında “Bunu çok sayıda tutuklama takip etmiş, arkasından da Sağlık Bakanlığının, Genel Başkanımızın beyanlarına yönelik acul ve acemi bir üslupla hazırlanmış cevabı gelmiştir. Bakanlık açıklamasında, mesele mecrasından saptırılarak isim verilmeden Sayın Devlet Bahçeli eleştirilmiş ve değerlendirmelerinin de ‘gelişmelerle ilgili yeterli bilgiye ulaşılamamış olmasından kaynaklandığı’ öne sürülmüştür” ifadelerine yer verdi.

Son olarak Semih Yalçın açıklamalarında Devlet Bahçeli’nin bir süredir ısrarla kamuoyuna aksettirdiği uyarıcı mahiyetteki görüşlerinin seçkin devlet geleneklerimiz yok sayılarak Sağlık Bakanlığı tarafından alelade birinin açıklamasıymışçasına saygı ve ölçülerine dikkat edilmeden mütalaa edilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA