Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den NATO'ya Sert Sözler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasında NATO’nun Rakka operasyonuna katılmasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı konuşmanın satır başları şöyle;

“NATO’nun Rakka operasyonuna katılması, PKK – PYD – YPG’ye bir yönüyle destek, değilse bile eylem ve emellerine göz yumması anlamına gelecektir.” 

” NATO BU KADAR UCUZ MUDUR?”

“Türkiye’nin NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip olduğu gerçeği ortada dururken, adeta ülkemize meydan okur gibi 65 yıllık bir ortaklık ve üyelik hukukunu yok saymak kesinlikle küstahlıktır. NATO bu kadar ucuz mudur? Üye devlet olmamızın hiç mi saygınlığı veya yaptırımı, hadi bunları da geçtik hiç mi hatırı yoktur? NATO, Türkiye düşmanlarıyla nasıl, hangi dürtü ve stratejik amaçla yan yana gelecektir? Bu ne menem bir çarpıklık, izahı ne şekilde yapılacak bir çirkinliktir?”

“BAŞKA SÖYLENECEK SÖZ YOKTUR”

“Rakka operasyonuna katılsın, buna diyecek bir şey yoktur. Hatta Türkiye’nin desteği de malumdur. Ancak terör örgütleriyle NATO’nun ne işi vardır? Bu ayıp değil midir? ABD nereye varmayı planlamaktadır? IŞİD teröristse, PKK-PYD-YPG nedir, Brüksel ve Washington’dan bakıldığında bu insan azmanları, insanlık katilleri nasıl görülmektedir? PKK’lı, YPG’li teröristler dağda bayırda kelebek peşinde koşan, çiçek böcek seven, papatya toplayıp fal açan, piknik yapıp mangal ziyafeti düzenleyen cici çocuklar değil, basbayağı canidir, bal gibi haindir, tartışmasız şerefsizdir, hepsi birden insanlığa kast etmiş düşmanlardır. Bunun ötesi yoktur. Bundan başka söylenecek söz de yoktur.”

Kamupersoneli.net – ANKARA