Gündem

MHP Grup Başkanvekili Akçay:" 15 Temmuz'dan Daha Beter Belalar Meydana Gelebilir"

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin, “Eğer biz Türkiye olarak iktidar ve muhalefeti ile el birliğini başaramazsak önümüzdeki zaman diliminde 15 Temmuz’dan bin beter belalara hazır olmamız gerekir. Onun için Türkiye’deki her sorumluluk sahibinin aklını başına devşirmesi gerekmektedir.” dedi. 

Partisinin Şehzadeler ilçe teşkilatının düzenlediği tanıtım toplantısına katılan Akçay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de derin bir yönetim krizinin yaşandığını belirtti. 

Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin yönetimini yerli yerine oturtacak yeni anayasa çalışmalarını başlatacaklarına işaret eden Akçay, şöyle devam etti:

“Bütün milletimiz müsterih olsun MHP ne diyorsa o olacaktır. Yeni anayasada MHP’nin hassasiyet gösterdiği ilk 4 madde ve onun dışındaki temel ilkelerin yer alacaktır. Bunlar kuvvetler ayrılığıdır. Yasama yargı yürütme yani güçlendirilmiş parlamento ve yetkiyi kullanan bütün görevlerin makam sahiplerinin aynı zamanda hukuki ve siyasi sorumluluklarının kalın harflerle altının çizildiği bir anayasa. Yetki varsa mutlaka bunun siyasi sorumluluğu da olacaktır. Ülkeyi kurul ve kurallarıyla yönetilir hale getirmektir. Türkiye olarak başka bir çıkış yolumuz kalmamıştır. Eğer biz Türkiye olarak iktidar ve muhalefeti ile el birliğini başaramazsak önümüzdeki zaman diliminde 15 Temmuz’dan bin beter belalara hazır olmamız gerekir. Onun için Türkiye’deki sorumluluk sahibi herkesin aklını başına devşirmesi gerekmektedir.” 

Anayasa değişikliği ile ilgili tartışmaların başkanlık sistemi üzerinden yapılmamasını isteyen Akçay,  “Tartışmayı başkanlık kavramı üzerinden yapmak fevkalade hatalıdır. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanı demek de zaten başkan demektir. İçinde başkan kavramı olan bir ünvandır ve dünyada da tektir. Yani sen, cumhursuz başkanlık istiyorsan biz buna geçit vermeyiz. Dolayısıyla cumhurbaşkanı ünvanı yerli yerindedir.” ifadesini kullandı.

– Terör olayları

Akçay, HDP’li milletvekillerinin tutuklanmalarına ilişkin bir soru üzerine, kısa süre içerisinde terörün son bulacağını inandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Terör örgütüne yardım yataklık yaptığı gerekçesiyle bazı HDP’li milletvekilleri mahkemeye gidip ifade vermeleri gerekiyordu. Fakat bunlar ilk günden biz mahkemeye gitmeyiz, mahkemeyi de tanımayız anlayışına gittiler. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Hiç kimse devletimize meydan okumaya kalkışmasın meydan okumaya kalkıştılar devlet de bunları zorla mahkemeye götürdü. PKK terör örgütü Avrupa Birliği’nin bazı ülkeleri ve Amerika’nın şımartması ve yönlendirilmesi ile bu hainlikleri yapmaktadır. Zaten hiçbir zaman bulunmamaları gereken bir meclistir. Bir terör örgütünün yan kolu şeklinde çalışan kişilerin bir legal parti görünümünde TBMM’de yer almaları kabul edilebilir bir durum değildir. Öyle tahmin ediyoruz ki kısa süre içerisinde terör örgütleri Türkiye’de yerle yeksan olacaklar.” 

KAMUPERSONELİ.NET – AA