Gündem

MHP Kurultayı Ne Zaman Yapılacak? Devlet Bahçeli Açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olağanüstü kongre konusundaki kararın Yargıtay aşamasında olduğunu vurgulayarak, “Milliyetçi Hareket Partisi yasalara uygun hareket etmekte ve yasaların verebileceği karara da saygılı olmaktadır. Şimdi Yargıtaya müracaatımız yapılmıştır, onların değerlendirmesini ve vereceği kararı beklemekteyiz. Takdir Yargıtayındır.” dedi.

Bahçeli, partisinin “Siyaset ve Liderlik Okulu”nun 12. dönem eğitim faaliyetlerini tamamlaması sebebiyle düzenlenen sertifika töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bahçeli, bir gazetecinin “Önümüzdeki hafta Yargıtay 12. Dairesinin olağanüstü kurultay konusunda karar vermesini bekliyor musunuz?” sorusuna “Karar Yargıtay aşamasındadır. Milliyetçi Hareket Partisi yasaya uygun hareket etmekte ve yasanın verebileceği karara da saygılı olmaktadır. Şimdi Yargıtaya müracaatımız yapılmıştır, onların değerlendirmesini ve vereceği kararı beklemekteyiz. Takdir Yargıtayındır.” açıklamalarında bulundu.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a adliye önünde gerçekleştirilen suikast girişiminin hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Çok üzücü bi̇r olay, böyle bir saldırıyla mahkeme kararının zamanlamasının da örtüşür bi̇r durumda olması ayrıca düşündürücüdür. Saldırgan yakalanmıştır, çok yönlü araştırılmalıdır. Böyle bi̇r davranış cezasız kalmamalıdır. Sayın Can Dündar’a da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” dedi.

Bir gazetecinin, törenin esnasında yaptığı konuşmada “Eğer ihtiyaç hasıl olursa Türkiye’nin milli ve tarihi çıkarlarını savunmak için, düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek ve MHP yalnızca ülke ve milleti için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu kanıtlayacaktır” dediğini hatırlatması ve “Bu sözleriniz AK Parti’nin başkanlık sistemi teklifine bir destek olarak yorumlanabilir mi?” sorusuna Devlet Bahçeli, “Tek bi̇r boyuta indirgeyerek hükümetin veya Cumhurbaşkanı’nın isteği doğrultusunda bi̇r cevabı bi̇zden beklemeyini̇z. Bi̇zi̇m söylediğimiz çok daha derin, çok daha anlamlı ve daha ülke yararı i̇çindir.” cevabını verdi. 

MHP eski Milletvekili Meral Akşener hakkında başlatılan incelemelerin ne aşamada olduğu ve Akşener hakkında disiplin sürecinin başlayıp başlamayacağının sorulmasın üzerine ise Devlet Bahçeli, şu açıklamaları yaptı:

“Olağanüstü kurultay talebi̇ni̇n öncülüğünü yapan üç beş arkadaşımız bulunmaktadır, bunların Türkiye gezileri sürmektedir. Bu geziler sırasında değişik görüşlerini ortaya koymaktadırlar. Yalnız bu konuşmaların i̇çi̇nde bazı i̇fadeler var ki̇ bu davaya gönül vermi̇ş insanlarımızı rahatsız etmekte ve genel merkezimizin bu konu üzeri̇nde durması arzulanmaktadır. Biz de konuşmaları, birbirlerini tamamlayan, bütünlük içerisinde değerlendirmek için İnceleme Kurulu oluşturduk.

Bu kurulun verebileceği bir rapor bana ulaştığı vaki̇t, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Merkez Disiplin Kurulunun kapsamı i̇çi̇nde hangi maddeye uyuyorsa onu uygulamaya koymak genel başkanın görevi̇di̇r. Ondan sonraki durum Merkez Disiplin Kurulu heyetine bağlıdır, oraya da genel başkanın müdahale etme hakkı yoktur. Dolayısıyla Disiplin Kuruluna sevk edilecek cümlelere veya konuşmalara rast geldiğimi̇z takdirde, Merkez Disiplin Kuruluna göndereceğimden herkesi̇n emin olması lazımdır. Ama takdir Merkez Disiplin Kurulu üyelerine aittir.” açıklamalarında bulundu.