Gündem

MHP'li Eski Vekil FETÖ'den Tutuklandı !

Manisa’da yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ) soruşturması kapsamında 1 Eylül günü adliyeye sevk edilen 13 avukattan aralarında MHP eski Manisa Milletvekili ve Manisa eski Baro Başkanı Zeynel Balkız’ın da bulunduğu 10 kişi tutuklandı. Diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca 20’si emniyet mensubu diğerleri öğretmen toplam da 22 kişi bugün yapılan sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

22 Kişiye Tutuklama Talebi

Manisa’da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında önce mal varlıkları el konulan ve 21 gün önce gözaltına alınanların arasında MHP Manisa eski Milletvekili ve Manisa Barosu eski Başkanı Avukat Zeynel Balkız’ın da bulunduğu 13 avukat, dün adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği şüphelilerden Zeynel Balkızla beraber S.Y., H.G.O., A.B., H.B., A.Ö., E.E., M.H., S.Ç. ve A.D.’yi tutukladı. Şüphelilerden M.G., B.M. ile S.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

2 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Soruşturma kapsamında yaklaşık 20 gündür gözaltında olan 13 emniyet şube müdürü, 3 emniyet amiri, 4 komiser ile 2 öğretmen ise adliye sevk edildi. Öncesinde emniyet şube müdürleri A.Y., M.T., V.G., M.K., T.G., M.K., T.Y, E.G., M.U., M.A., A.A., Z.Y. ve M.S., emniyet amirleri M.Y., S.Y., İ.Y., komiser Z.O, F.B., B.D., B.Ş. ile öğretmen olan E.R.Y. ile F.K. Manisa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra emniyet mensuplarından birinin otobüsten ellerinde bağlı olduğu kelepçeyi sağlamak için ceketiyle kollarını sardığı dikkati çekti. Sağlık kontrolünün ardından toplam 22 kişi tutuklama istemiyle adliyeye sevk edildi.

Kamupersonel.net