Gündem

MHP Lideri Bahçeli Af Yasası Teklifi İçin Tarih Verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli basın mensupları ile bir araya geldi. Gazetecilerin kendisine sordukları sorulara yanıt veren MHP Lideri Devlet Bahçeli merak edilen konular hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Bu kapsamda af yasası hakkında açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, AK Parti’nin bu af konusunda ki tutumunu da değerlendirdi. 

MHP LİDERİ BAHÇELİ’DEN GENEL AF AÇIKLAMASI

Bir süredir MHP’nin gündeminde olan af konusu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye soruldu. Af yasasının ne zaman meclis gündemine getirileceğine ilişkin bir soruya yanıt veren Devlet Bahçeli af teklifini 24 Eylül Pazartesi günü Meclis’e sunacaklarını açıkladı.

Bu konuda bir basın mensubunun, AK Parti’nin isteksiz göründüğüne dair sorusuna yanıt veren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli şu ifadeleri kullandı. “Doğru bir davranış. Ülkeyi yönetiyorlar. Hemen aceleyle, dolduruşla, dört lafla bir strateji ortaya koyarlarsa işleri var. Seçimi de dikkate alırsanız 5 ay var. Recep Tayyip Erdoğan Bey’in böyle bir boşluğa düşeceğini zannetmiyorum. Çok daha dikkatli davranacak ve tecrübesini konuşturacaktır”

İTTİFAKI ETKİLEYECEK Mİ?

Bir basın mensubu tarafından af yasası ile ilgili gelişmelerin Cumhur İttifakı’nı etkileyip etkilemeyeceği sorusu üzerinde Devlet Bahçeli, “Hiç tesir etmez. Onlar ayrı şeyler! İttifak bunların varlığı üzerine kurulmuş değil ki ayrışma olsun. İttifak başka bir şey zaten. Türkiye’de bunu anlamak istemiyorlar. Hattı zâtında herkes anlıyor da, anlamak istemiyorlar. Türkiye’nin bugünkü şartlar içerisinde Cumhur ittifakının bir çok konuda devamında yarar var. Ve bu desteği MHP olarak biz veriyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. sözleşmeli̇lere kadro durumunda bi̇r geli̇şme varmi acaba

  2. şu süreçte aftan daha acil birşey yok. mutlaka meclisten geçmelidir.

  3. Af geri kalmış ülkelerde çıkar. Şahıslara karşı işlenen suçları devlet affedemez.