Gündem

MHP Milletvekili Arzu Erdem'den Gıda Bakanlığı Personel Alımına İlişkin Paylaşım

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğu konuşmalar ile devlet kurumlarında atama bekleyen binlerce adayın taleplerini dile getirmeye devam ediyor. 

MHP MİLLETVEKİLİ ARZU ERDEM’DEN GIDA BAKANLIĞI ATAMALARINA İLİŞKİN PAYLAŞIM

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu bir paylaşım ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan çeşitli kadrolarda atama bekleyen adayların taleplerini dile getirdi. 

MHP Milletvekili Arzu Erdem, resmi Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımında ziraat mühendisleri, veteriner hekimler, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi, gıda mühendisleri ve tekniker, teknisyenlerinin atamalarının yapılmadığını ifade ederek bu bölümlerden mezun olan gençlerin kendi mesleklerinin dışındaki mesleklere yöneldiğine vurgu yaptı. 

Arzu Erdem yapmış olduğu paylaşımında ayrıca bu bölümlerden eğitim almış gençlerin atamalarının yapılması gerektiğini aktardı. BU kapsamda Milli Tarım Projesi için ziraat mühendisi alımının şart olduğunu dile getiren MHP Milletvekili Arzu Erdem, 40 bin işsiz ziraat mühendisi olduğunu belirtti. 

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’in paylaşımı;

Ziraat mühendisleri, veteriner hekimler, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi, gıda mühendisleri ve tekniker, teknisyenlerinin atamalarının yapılmıyor. Bu bölümlerden mezun olanlar kendi meslekleri dışındaki mesleklere yöneliyor. Gençlerin büyük emeklerle bitirdikleri öğrenimlerinin ardından işsiz kalması, kendileri kadar ailelerini de yıpratıyor. Devlet ekonomisi için hayati öneme sahip tarım sektöründe son dönemde uygulamaya konulacak olan Milli Tarım Projesi için ziraat mühendisi istihdamı şarttı. 40 bin işsiz ziraat mühendisi var. Türkiye’de yılda 3 bin 500 gıda mühendisi mezun oluyor, on binlerce gıda mühendisi işsiz. Veteriner hekimler, su ürünleri mühendisleri, balıkçık teknolojisi mühendisleri büyük kısmı da işsiz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ne güzel söylemiş 5000 gıda mühendisi alımı istiyoruz artık lütfen …