Gündem

MHP’den ihraç edilen Enginyurt’tan büyük itiraf! Cumhur ittifakında ki çatlakları anlattı!

MHP’den Cumhur İttifakı’na zarar verdiği, parti üyelerini kışkırttığı iddiası ile ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ilk kez KRT ekranlarında konuştu, kritik mesajlar verdi.

Enginyurt,  “Beni partiden atanlar gün gelir kendileri partiden atılır.” dedi Enginyurt Cumhur İttifakı’nda çatlaklara değindi, MHP’lilerin, Ülkücülerin yok sayıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresinin kendisine doğruları söylemediğini, sokaktan haber vermediğini iddia etti.

Enginyurt’un açıklamalarından satır başları şöyle:

MHP Genel Merkezi ve sayın Genel Başkan ihraç edilmem konusunda karar aldı ve ihraç edildim. Ordu Milletvekili olarak görevime devam ediyorum. Ülkücüyüm ve Türk Milliyetçisiyim. 

Sayın Genel Başkan daha önce bir çok kez uyardı. 3600 çözülmemişse, esnaf kan ağlıyorsa, fındık üreticisi imkan bulmak istiyorsa, anlatmayacak mıyız, dertlenmeyecek miyiz? 

AK Parti’de de bir rahatsızlık yok, benim deidklerimi dikkate alıyorlar. Vergi beyannameleri ertelensin, tarım kredileri ertlensin, düğün salonları, berberler açılsın dedim. Hepsini yaptılar.

Benim söylediklerim, AK Parti’de değil MHP’de, partimde sorun çıkardı. Milletin derdini anlatmayaksam neden milletvekiliyim. Biz hükümet ortağı değiliz. Hükümet ortağıysak çıkıp konuşsunlar. Bizim bakanımız filan yok. 

Beni seçmeyin ama Erdoğan’ı seçin dedim. Ordu’ya Cemal Enginyurt Türkiye’ye Erdoğan’a lazım dedim. Fındık üreticisinin hakkını savundu diye milletvekili ihraç edilir mi?

Bülent Arınç, “MHP AK Parti’nin sırtında kambur” dedi. Harran Belediyesi MHP’li olmasına rağmen Şanlıurfa AK Parti Milletvekili bizi HDP’nin yanına atarak “sorunları çözerse AK Parti çözer, ne MHP ne HDP çözer” dedi. Kimse bunlara birşey demedi.

Ülkücü kamu çalışanları Kamusen üyeleri çağrılıp istifa ettiriliyor. AK Partili belediyeler MHP’li meclis üyelerini yok sayıyor.

MHP’de lider bir adamı çizmişse MHP’li arkadaşlar selamı keser ‘hain’ derler. Seçimlere kadar siyasetimi sürdüreceğim.

Ben bugün Ordu’da bin kişiyi topladım, bugün Ordu’da bin kişiyi toplayacak baba yiğit yok. Herkes fındıkta, kurban kesiyor. 

Benim yüzümden MHP’den hiçbir arkadaşım partiden istifa etmesin, liderimize Allah uzun ömür versin.

Ben partiyi arayarak ben bunların hangisini yaptım, MHP aleyhine hangi faaliytelerde bulundum diye sordum. Sessiz kaldı. Beni partiden atanlar gün gelir kendileri partiden atılır. Allah’ın da bir hesabı vardır.

Erdoğan beni dinlesin, söylediklerimden haberdar olsun. Etrafındakiler ona doğruları söylemiyorlar, ona sokaktan haber vermiyorlar. Doğru yapılan her işte destek vereceğim, ama yanlış yaptıklarında eksik yaptıklarında bunu da her yerden söyleyeceğim.