Gündem

Milletvekili Aday Adaylığı İçin Başvurular Nereden Nasıl Yapılacak? Bakan Gül Açıkladı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül burada yaptığı açıklamalarında Milletvekili aday adaylığı başvuruları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamalarında Adalet Bakanlığının, adli sicil kayıtlarının e-Devlet’ten alınmasına ilişkin bir çalışması olduğunu belirtti ve Milletvekili adaylarının Adliyeye gitmeden adli sicil kayıtlarını alabileceklerini vurguladı. Bunun yanı sıra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamalarında adli sicil kaydını e-Devlet üzerinden alan adayların yine e-Devlet üzerinden YSK’ya verebileceklerini ifade etti.

YSK DA KONTROL EDEBİLECEK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamalarında Yüksek Seçim Kurulu ile görüşüldüğünü ifade ederek “Onlar da kontrol edebilecek. Sistemi açtık. ‘Milletvekilliği adaylığı’ diye bir buton koyduk. Bugün itibariyle başladı.” dedi.

AYNI SİSTEM ÜZERİNDEN BAŞVURULAR ALINACAK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamalarının devamında vatandaşların artık Adliye koridorlarında adli sicil kaydı için uğraşmayacaklarını belirterek aynı uygulamanın milletvekili aday adaylığı için de olduğunu ifade etti. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı e-Devlet üzerinden entegre etti. Bu bağlamda milletvekili aday adayı olacakların yine aynı sistem e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA