Gündem

Milletvekillerinden Atamalarda Liyakat Açıklaması Geldi

Görüşmeler sırasında milletvekilleri görevden almalar, kamu personeli alımları konusunda da açıklamalar yaptı. Milletvekilleri genel olarak liyakat vurgusu yaparken KPSS mağdurları da ilk kez bu kadar fazla konuşulmuş oldu.

İşte TBMM tutanaklarına yansıyan açıklamalar:
 

BİROL ERTEM (Hatay Milletvekili): “Ülkemizin zor bir süreçten geçtiği bugünlerde, devletimizin tüm kurumlarında yaşanan ve tedirginliğe yol açan görevden alınmalarla ilgili, cemaat yapılanmasında olan memurlar görevden uzaklaştırılmıştır. Bu kişilerin yerine alınacak memurların, aynı hataları tekrar yapmamak adına, liyakat sistemine uygun bir şekilde kurumlara yerleştirmesinin yapılması gerekmektedir. Cemaat yapılanmasıyla hiçbir organik bağı olmayan memurların da OHAL çerçevesi içinde valilere verilen yetkilere dayanarak mağdur edilmemeleri hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önceliklerinizin arasına almanızı talep ederiz.”
 

AYTUĞ ATICI (Mersin Milletvekili):”Kamuoyunda barış iklimini bozacak en önemli konulardan biri de sınavsız personel alınacağı iddialarıdır. Böyle bir düşünce yoksa Hükûmetin bunu yalanlaması ve kamuya sınavla ve tarafsızlık ilkesinden ayrılmadan personel alacağını açıklaması gerekir.”

ÜNAL DEMİRTAŞ (Zonguldak Milletvekili): “Parlamentoyu güçlendirmeliyiz, kuvvetler ayrılığı ilkesini güçlendirmeliyiz, basın özgürlüğünü güçlendirmeliyiz, hukuk devletini güçlendirmeliyiz, toplum içinde kutuplaşmayı azaltacak uzlaşma kültürünü güçlendirmeliyiz, cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmalıyız, kamuda benim cemaatimin adamını değil, liyakat ve beceriye göre, objektif kriterlere göre memur ve bürokrat almalıyız. “

DENİZ DEPBOYLU (Aydın Milletvekili): “FETÖ/PDY örgütünün devleti ele geçirmek üzere semirip palazlandığı süre içinde kaç çocuğumuzun, gencimizin, iş bekleyen, evini geçindirmek için nafaka peşinde olan vatandaşlarımızın hakkı yendi? Çalınan LYS, OKS, SBS, YGS, KPSS, ALES, kaymakamlık sınavlarının, tıpta uzmanlık sınavlarının, askerî lise sınavlarının sorunlarını düşündüğümüzde, maddi manevi fedakârlıklarla çocuklarını okutan, onlar için çırpınan anne babaların, gece gündüz çalışan çocuklarımızın haklarının nasıl yendiğini de göz önüne sermiş oluyoruz.”
 

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar Milletvekili):“Seçim bölgem Afyonkarahisar’dan günde onlarca kişi iş için beni arıyor ve ne yazık ki yeteri kadar torpil bulamadıkları için kamu kuruluşlarında işe giremiyorlar. İşe alımlarda, “dayı kızı”, “amca oğlu”, “benim cemaatin üyesi”, “bizim vakıftan” gibi kriterler yerine liyakat esas alınmalıdır. Devlette liyakat olmazsa FETÖ gibi terör örgütleri virüs gibi devletin en kılcal damarlarına kadar inerek en kritik noktalarda görev alıp yayılıp cumhuriyeti yıkmaya kalkışacaklardır. (CHP sıralarından alkışlar)

Biliyoruz ki, bugüne kadar birçok yurttaşımız liyakat sahibi olduğu hâlde ne yazık ki görüşlerinden dolayı kamu kurum ve kuruluşlarında işe alınmadı. Harp okullarında okuyan gençlerimiz FETÖ’cü komutanların insanlık dışı uygulamaları yüzünden çok sevdikleri okullarına veda etmek zorunda bırakıldı, bunların mağduriyetleri de giderilmelidir. Lütfen, artık işe alımlarda objektif davranalım, işi ehli olana verelim. Biz bunun bedelini ülke olarak çok ağır bir şekilde ödemek istemiyoruz.

Bizim bildiğimiz bir cemaat vardır, o da hiçbir siyasi parti gözetmeksizin halkın oluşturduğu cami cemaatidir. Onun için bundan sonra cami cemaati dışındaki hiçbir cemaate, vakfa, tarikata, derneğe kesinlikle taviz verilmesin, adam kayırma yapılmasın. Bunu şunun için söylüyorum: Zamanında taviz verilen cemaat yüzünden bu Gazi Meclis başımıza yıkılıyordu. Bir daha bu olayı yaşamak istemiyoruz. Onun için şunu söylüyoruz: Devlette liyakat olmazsa FETÖ gibi terör örgütleri olur. Bundan sonra alacağımız her türlü kriterde, işe alımlarda liyakat esas alınsın.”
 

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber  “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.