Gündem

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Öğretmenlik En İtibarlı Meslekler Arasında İlk Dörtte!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanlığını ziyaret etti. Gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında bir konuşma yapan Bakan Yılmaz öğretmenlik mesleğine ve Türk halkının öğretmene bakış açısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

EĞİTİM KALİTESİ ARTTI DEĞERLENDİRMESİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yapmış olduğu konuşmasında gündemin önemli maddelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapmış olduğu açıklamalarında, AK Parti iktidarında eğitime verilen öneme ve bu süreçte yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmeler yaparak eğitim kalitesinde yaşanan artışa vurgu yaptı. 

Konuşmasında ayrıca eğitim daha ileriye gidebilmesi için yapılan projelere ilişkin açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bakanlığın bu konuda yaptığı harcamalara ilişkin detaylar paylaştı. 

TÜRK HALKI ÖĞRETMEN ALGISI İYİ DURUMDA AÇIKLAMASI

Konuşmasının bir bölümünde Türkiye’nin en itibarlı mesleklerine ilişkin yapılan bir araştırmaya değinen Bakan Yılmaz, araştırma sonuçlarına göre öğretmenlik mesleğinin bir çok önemli konumu geride bıraktığını hatırlattı. Öğretmenlerin en itibarlı meslekler arasında ilk dörtte yer aldığını ifade eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu.

“İstanbul Üniversitesinde bir öğretim üyesi, ‘Türkiye’nin itibarlı meslekleri’ diye çalışma yapmış. Araştırmada öğretmen ilk dört arasında. Birinci sırada doktor, ikinci sırada hakim, üçüncü sırada öğretim üyesi, dördüncü sırada ise öğretmen var. Vali ve generaller öğretmenden çok daha sonraya geliyor. İnancım odur ki Türkiye’de öğretmenin algısı iyi durumdadır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA