Gündem

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Üniversitelerde Kaliteyi Artırmak İstiyoruz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım’a fahri doktora unvanı verilmesi için Piri Reis Üniversitesinde organize edilen törene katıldı. Katıldığı tören etkinliği kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Bakan Yılmaz burada bazı açıklamalarda bulundu.

”EĞİTİMDE BÜYÜK ATILIMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yapmış olduğu konuşmasında eğitime verilen öneme dikkat çekti ve konuya dair, ”Eğitimde de büyük atılımlar gerçekleştirildi. 12 yıllık eğitim, yeni derslikler, öğretmenler, ücretsiz kitaplar, eğitime destek, Fatih Projesi, eğitimin teknolojiyle sunulması, yeni üniversitelerin kurulması eğitimdeki gelişmelerden bir kaçıdır.” ifadelerinde bulundu.

”DENİZCİLİK EĞİTİMİNDE ÖNEMLİ GELİŞMELER KAYDEDİLDİ”

Bakan Yılmaz ayrıca konuşmasında denizcilik alanında verilen eğitimlere de vurgu yaptı. ”Denizcilik eğitiminde de önemli gelişmeler kaydedildi. 2002’de denizcilik alanında eğitim veren 13 resmi meslek lisesi varken, bugün 48 resmi, 2 özel meslek lisemiz var. Bu yıl 7 bin 55 öğrenci denizcilik eğitimi aldı. Meslek liselerinden mezun olan öğrencilerimizin üniversite eğitimlerine kendi alanlarında devam etmelerini destekliyoruz, ön lisans programına yerleşecek öğrencilere ek puan veriyoruz. 2003’te 3 denizcilik fakültesi varken, bugün 15 denizcilik fakültesi var. 2002’de 1 olan 4 yıllık yüksek okul sayımız bugün 3’tür. 2 yıllık meslek yüksek okul sayısı ise bugün 7’dir. Enstitü sayısı da birden 2’ye çıkmıştır.”

”ÜNİVERSİTELERDE KALİTEYİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, üniversitelerde kaliteyi artırmanın gerekli olduğunu ifade etti ve Türkiye’de 184 üniversitenin, yüksek eğitimde öğrenim gören 7 milyon öğrencinin bulunduğunu, 150 binin üzerinde de öğretim üyesinin olduğu vurgusunu yaptı. Bakan Yılmaz konuyla ilişkili olarak. ”Gerçekten Türkiye bu alanda büyük bir gelişme gösterdi. Bundan sonra üniversitelerimizin bir diğerinin benzeri olmasını istemiyoruz. Üniversitelerde kaliteyi artırmak istiyoruz. Bundan dolayı da önümüzdeki dönemde ihtisaslaşmaya önem veriyoruz.” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA