Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı Heyeti Çocuk Şenliği Kapsamında Bosna Hersek'te

 Milli Eğitim Bakanlığı Heyeti , Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem başkanlığında Bosna Hersek’te.

Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem başkanlığındaki heyet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Zenica şehrinde düzenlenecek “Çocuk Şenliği”ne katılmak üzere geldiği Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da temaslarda bulundu.

Erdem ve beraberindeki heyet, Bosna Hersek Sivil İşler Bakanı Adil Osmanovic ile görüştü, ardından Saraybosna Eğitim ve Öğretimi Geliştirme Vakfı (SEDEF) bünyesinde eğitim veren İsa-beg İshakovic İlköğretim Okulunu ziyaret etti.

Öğrencilerle sohbet eden Erdem, Okul Müdürü Nezira Popovac’tan okul hakkında bilgi aldı.

Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek’in kültürel, tarihi ve akrabalık bağlarından dolayı Türkiye açısından önemli bir ülke olduğunu belirterek “Bosna Hersek ile her alanda da karşılıklı ilişkilerimiz var. Eğitim alanında da çok iyi bir noktadayız.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının şu an yurt dışında ve yurt içinde okullar açmaya imkan verecek “Marif Vakfı” için kanun çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Erdem, söz konusu vakıf aracılığıyla gelecek dönemlerde Bosna Hersek’te de bir okul açmak için çalışmalar yapacaklarının müjdesini verdi.

Erdem, Bosna Hersek Sivil İşler Bakanı Osmanovic ile de bu kapsamda görüştüklerini belirterek “Biz hem SEDEF gibi vakıfların hem de Türkiye’nin milli değerlerine bağlı güçlü okulların oluşmasını arzu ediyoruz.” diye konuştu.

Erdem ve beraberindeki heyet, Zenica şehrinde düzenlenecek ve ülke genelinde Türkçe öğrenen 6 binden fazla öğrencinin katılacağı Çocuk Şenliği’ne de iştirak edecek.

AA