Gündem

Milli Güvenlik Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Toplandı

2017 yılının ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanbaşkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi.

2017 yılının ilk MGK’sında yurt içindeki terör örgütleri ile mücadele başta olmak üzere Suriye ve Irak’ta yürütülen operasyonlar ile gelişmeler masaya yatırılacak. FETÖ, PKK ve diğer örgütlerle mücadelede gelinen son nokta görüşülecek. Suriye sınırları içerisinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ve Irak ile ilişkilerin de görüşüleceği toplantıda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın bir sunum yapacağı beklenilmekte.

Yeni yılın ilk MGK’sında masaya yatırılacak başlıklardan bir diğerinin ise Trump yönetimindeki Amerika ile ilişkiler olması bekleniyor. Ayrıca yurt dışında bulunan FETÖ mensubu teröristlerin iadesi için yapılan çalışmalarda gelinen son durumlarda ele alınacak.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’I KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MGK öncesinde Başbakan Binali Yıldırım’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırladı.

2017 yılının ilk MGK toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Kabul sonrası Erdoğan ve Yıldırım MGK’ya beraber katıldı.

Kamupersoneli.net | ANKARA