Gündem

Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Gösteri Yapacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu’nun 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde gösteri yapacağını bildirdi.

Gürkan, gazetecilerin Kırkpınar hazırlıklarına ilişkin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Kırpınar Ağası Seyfettin Selim ile Ankara’ya giderek, devlet protokolünü güreşlere davet ettiklerini belirtti.

Devlet protokolüne davetleri tamamladıklarını anlatan Gürkan, şunları kaydetti:

“Kırkpınar bu yıl görselliği ön plana çıkan bir yapıda olacak. Son hazırlıklarımızı da tamamladık. Geçen yılki 654. Kırkpınar’ın bitiminden bu yana hazırlıklarımızı yapıyoruz. Her yıl Kırkpınar’ı biraz daha güzelleştirmeye, biraz daha iyi hale getirmeye, biraz daha mükemmelleştirmeye çalışıyoruz. Birçok ünlü firma etkinliklerde yer alacak. 22 Temmuz Cuma günü milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu gelerek burada bir gösteri yapacak. Buna benzer daha birçok etkinlik gerçekleşecek. Tüm dünyadaki güreş severleri 18-24 temmuz tarihleri arasında düzenleyeceğimiz 655.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne bir kez daha davet ediyorum. Edirne’nin hem tarihi dokusunu tanıma fırsatı bulacaklar hem de dünyanın olimpiyatlardan sonraki en eski spor organizasyonu olan yağlı güreşlerin olimpiyatlarını izleme fırsatı elde edecekler.”

Kamupersoneli.net | AA