Gündem

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu Kimdir?

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri yayımlandı. Yayımlanan kararnameler kapsamında Milli Savunma Bakan Yardımcılığına Alpaslan Kavaklıoğlu atandı. 

Peki Alpaslan Kavaklıoğlu kimdir? Konu ile ilgili olarak tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.. 

ALPASLAN KAVAKLIOĞLU KİMDİR?

10 Mart 1962’de Niğde Bor’da dünyaya gelen Kavaklıoğlu’nun baba adı Vedat, anne adı Melahat’tır.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Kavaklıoğlu, İngiltere’de dil ve kamu yönetimi, Japonya’da afet yönetimi, bölgesel kalkınma ve yeniden yapılanma, Tayvan’da toplum kalkınması konularında uzun dönem eğitimler aldı.

Tüm bunların yanı sıra Kavaklıoğlu, çeşitli ilçelerde Kaymakamlık yaptı. Ayrıcabazı illerde vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. Alpaslan Kavaklıoğlu İçişleri Bakanlığında Daire Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Milli Güvenlik Akademisini bitirdi. Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Üyeliği görevlerinde bulunan Kavaklıoğlu, 24. dönem Niğde Milletvekili seçildi. 

Alpaslan Kavaklıoğlu’na yeni görevinde kamupersoneli.net olarak başarılar diliyoruz..

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA