Gündem

Milli Savunma Bakan Yardımcısı : "Tek Yürek Olarak Aynı Yerden.."

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, terörle mücadeleye ilişkin, “Biz milletimizle askerimizle, polisimizle, sivilimizle, korucumuzla 78 milyon tek bilek, tek yürek olarak inşallah aynı noktadan, aynı nazarla, aynı hassasiyetle ve aynı duygu yoğunluğuyla bu meseleye bakarak, bu mücadeleyi sona kadar devam ettireceğiz.” dedi. 


AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Alpay, düzenlediği basın toplantısında, Ramazan Bayramı’nın birlik, kardeşlik ve dayanışmalarına vesile olmasını diledi.

Ülkenin özellikle terörle mücadele konusunda olağanüstü bir savaş verdiğine dikkati çeken Alpay, terörün bütün unsurlarının bu ülke topraklarından ayrılıncaya kadar, bütün varlıklarıyla bu topraklardan defolup gidinceye kadar, terörle kararlı mücadelenin devam edeceğini vurguladı. 

Şehit aileleri ile görüştüklerinde bu konudaki kararlıklarını açık ve tereddütsüz verdiklerini ifade eden Alpay, bu kararlılığın terörle mücadelede devlete ve millete daha büyük güç verdiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Tabi arzumuz, bütün sonuçlarıyla terör bu aziz topraklardan, bu cennet coğrafyadan bütünüyle uzaklaşsın ve Türkiye’ye olan tehdidi tamamen bitirsin. Kabul edelim, bulunduğumuz coğrafya, bölgesel şartlar, jeopolitik konum bu konuda buna çok izin vermiyor ama kararlıyız. Biz milletimizle askerimizle, polisimizle, sivilimizle, korucumuzla 78 milyon tek bilek, tek yürek olarak inşallah aynı noktadan, aynı nazarla, aynı hassasiyetle ve aynı duygu yoğunluğuyla bu meseleye bakarak, bu mücadeleyi sona kadar devam ettireceğiz. Hiç kimsenin tereddütü olmasın.” 

Alpay, terörle mücadele devam ederken savunma sanayi tarafında bu mücadeleye katkı vermek için olağanüstü bir çabanın olduğunu bildirdi.

Savunma sanayi tarafında olağanüstü bir mühendislik başarısının olduğunu dile getiren Alpay, “Çok daha iyi şeyler yapabileceğiz inşallah, bunu görüyoruz. Özellikle, şu anda mücadele ettiğimiz terörle ilgili olarak da sınır güvenliği başta olmak üzere birçok savunma sanayi ürünü, savunma sanayi müsteşarımızın, Savunma Bakanımızın, askerimizin, mühendisimizin olağanüstü gayretiyle bir bir hayata geçiyor ve bu ürünlerden biz özellikle terörle mücadelede çok büyük sonuçlar alıyoruz.” diye konuştu.

Rusya ile ilişkiler

Bir gazetecinin, “Türkiye ile Rusya arasında bozulan ilişkiler karşılıklı görüşmeler neticesinde belli bir noktaya geldi. Ancak Rus hükümeti tarafından, öldürülen Rus pilotun ailesine tazminat verilmediği takdirde Türkiye ile ilişkiler normale dönmeyecektir açıklaması yapıldı. Hükümetin bu konuyla ilgili tutumu ne olacak?” sorusu üzerine Alpay, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakanların bu konuyla ilgili gerekli açıklamaları yaptığını anımsattı.

Türkiye’nin komşuları ile iyi ilişkiler geliştirmek için özel çaba sarfettiğine, özel bir gayret gösterdiğini işaret eden Alpay, uluslararası ilişkilerde, diplomaside sürekli dostluk yada düşmanlık olmadığını kaydetti.

Rusya’nın kültüler ve tarihi bağlarla bağlı oldukları, özellikle dost ülke olarak kabul ettikleri ülkelerden biri olduğunu aktaran Alpay, onlarla önemli işleri birlikte yaptıklarını hatırlattı.

Alpay, beklentilerinin Rusya’yla yeniden, eski ilişkilerinden daha canlı, daha yüksek potansiyeli olan ilişkiler geliştirebilmek olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda son mektubuyla atması gereken adımı attı. Rus tarafının da bu konuda yaptığı açıklamaları genel olarak makul değerlendiriyoruz. Hayatını kaybeden pilotla ilgili insani ölçüde talep olduğu zaman, bu taleplerin değerlendirilmesi şüphesiz söz konusu olacaktır. Arzumuz Rusya ile yeniden ilişkilerimizin geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve ticaret hacminin de artırılarak devam ettirilmesidir. Bölgedeki dengeler, yaşanan hadiseler özellikle IŞİD terörü ve buna bağlı olarak Suriye’de Esed yönetiminin yaratmış olduğu derin kriz, yüz binlerce insanın hayatına mal olan bu ağır kriz Rusya’yı daha dikkatli davranmaya sevk etmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın yaptığı hatırlatmalar da bu doğrultudadır. Şüphesiz onlar da bölgedeki ilişkileri, dengeleri gözeterek Türkiye ile ilişkilerini güçlendirmek için yöntemler arıyorlar. Yoksa bu işi, Türkiye ile olan gelişmeleri şarta bağlamak bana göre çok akıllıca bir yaklaşım da değil. Bu konuda bunun aşılacağını düşünüyorum.”

Kamupersoneli.net  | Ankara