Gündem

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: "Medine'deki hain ve menfur saldırı…!"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Medine’deki hain ve menfur saldırı, bütün İslam dünyasını olduğu gibi Türkiye’yi de derin bir üzüntüye ve yasa boğdu. Peygamber Efendimizin makamının yakınında böyle bir patlamanın meydana gelmesi hiçbir şekilde mazur gösterilemez, kabul edilemez. Bu en başta Peygamber Efendimize olan büyük bir saygısızlıktır. Bunu telin ediyoruz.” dedi.


Işık, İzmit’te Pertev Mehmet Paşa Camisi’nde kıldığı bayram namazı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Dünyanın pek çok bölgesinde sıkıntı çeken, eziyet çeken, zulüm altında olan insanların olduğunu, bayramın bu insanların kurtuluşuna vesile olmasını Allah’tan temenni ettiğini dile getiren Işık, “Bu süreçte Türkiye’de de zor günler geçirdik. Özellikle ülkemize yönelik terör olaylarındaki artış ve bu olayların üstesinden gelmek için verdiğimiz terörle mücadelede, hayatını kaybeden tüm şehitlerimize bu bayram vesilesiyle bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ülke için uzuvlarını kaybeden, yaralanan bütün gazilerimize de Allah’tan acil şifalar temenni ediyorum.” diye konuştu.

Bakan Işık, şu anda sınır karakollarında nöbet bekleyen ve bütün ülkede, yurt dışındaki misyonlarımızda görev yapan bütün askerlerin, polislerin, güvenlik güçlerinin, köy korucularının ve jandarmanın da bayramlarını tebrik etti.

– “Hiçbir mezhebi bağ ve etnik aidiyet, terör eylemlerini meşru gösteremez”

Bir gazetecinin sorusu üzerine, Medine’deki bombalı saldırıya da değinen Işık, şunları kaydetti:

“Medine’deki hain ve menfur saldırı, bütün İslam dünyasını olduğu gibi Türkiye’yi de derin bir üzüntüye ve yasa boğdu. Peygamber Efendimizin makamının yakınında böyle bir patlamanın meydana gelmesi hiçbir şekilde mazur gösterilemez, kabul edilemez. Bu en başta Peygamber Efendimize olan büyük bir saygısızlıktır. Bunu telin ediyoruz. Bu tip terör saldırılarının hiçbir gerekçesi olamaz. İslam dünyasının da bütün insanlığın da bu terör saldırılarına karşı ortak bir tavır almasının zamanı gelip de geçtiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“Hiçbir mezhebi bağ, hiçbir etnik aidiyet terör eylemlerini meşru gösteremez.” diyen Bakan Işık, terörle mücadelenin küresel bir mücadele haline gelmesi gerektiğini belirterek, insanlığın artık ayrışmak yerine, ortak paydalarını ve farklılıklarını ön plana çıkararak birleşmek, bütünleşmek ve bu küresel belaya karşı ortak tavır alma sorumluluğu ve zorunluluğu olduğunu sözlerine ekledi.

Bakan Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel ile namaz sonrası halkla bayramlaştı.

AA
Kamupersoneli.net