Gündem

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar'dan Yeni Görevi Sonrası İlk Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kabinde görev alan isimlerden biriside Hulusi Akar oldu. Hulusi Akar bulunduğu Genelkurmay Başkanlığı görevinden Milli Savunma Bakanlığı görevine geçti. 

Yeni görevini devralmak için Milli Savunma Bakanlığında düzenlenen devir teslim törenine katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi akar burada bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar;

MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR’DAN İLK AÇIKLAMA

Devir teslim töreninde açıklamalarda bulunan Hulusi Akar konuşmasında yeni görevine dair değerlendirmelerde bulunarak “Mesele ülkemizin, milletimizin birliği, bütünlüğü, güvenliği, egemenliği ve bağımsızlığı söz konusu olduğu yapılan görev çok daha büyük hassasiyet kesbediyor.” ifadelerini kullandı. Konuşmasında yerli sanayi ve terör konuları hakkında da açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yerli ve milli silahlar terör operasyonlarının devam ettiğini ve bu mücadelenin devam edeceğini söyledi. 

Terör konusunda yapmış olduğu açıklamalarında 15 Temmuz sürecini ve sonrasını işaret eden Bakan Hulusi Akar, bu sürecin bazı zorlukları olduğunu ancak Türkiye’nin temizlendikçe güçlendiğini ifade etti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın konuşmasının satır başları şu şekilde;

“24 Temmuz 2015’te başlayan yeni mücadele döneminde coşkuyla heyecanla görev aşkıyla teröre karşı mücadelemizi sürdürürken, bu teröristleri kazdıkları çukurlara gömerken göründüğümüz bir dönemde maalesef 15 Temmuz belasıyla karşılaştık. Tabii bu bizi rahatsız etti, birtakım zorluklar doğurdu ama çok şükür el birliğiyle, güç birliğiyle bunların üstesinden geldik. Bunu da samimiyetle söylemek istiyorum; bu hainler bizim bünyemizden temizlendikçe Silahlı Kuvvetlerimizin güçlendiğini gördük. Rakamlar da bunu bize söylüyor. Hava, Deniz, Kara Kuvvetlerimizin yaptığı faaliyetlere baktığımızda geçmişe nazaran sayısal bazı noksanlıklar olmakla beraber yapılan faaliyetlerde artış var. Bu faaliyetlerin veriminde çok ciddi bir yükselme olduğunu müşahede etmekle birlikte kıvanç duyuyoruz ve diyoruz ki temizlendikçe çok daha güçlü hale geliyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA