Gündem

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar'dan Yeni Askerlik Sistemi Hakkında Açıklama!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) mezuniyet törenine katıldı ve orada önemli açıklamalarda bulundu… Akar yaptığı açıklamasında TSK’nın ülke içinde ve ülke dışında gerçekleştirdiği başarıar hakkında ifadeler kullandı.

Akar TSK başarıları ve yeni askerlik sistemi hakkında yaptığı açıklamasında ise

“1952 yılından itibaren saygın bir üyesi olduğumuz NATO’nun tüm faaliyetlerine katılım sağlamak suretiyle bütün yükümlülüklerini yerine getiren Türk Silahlı Kuvvetleri, personelinin başarısı, saygınlığı ve etkinliği ile ön plana çıkmaktadır.

Vatanımızın, milletimizin bekası için etkin, caydırıcı ve saygın bir orduya sahip olmak tercih değil, zorunluluktur. Bu anlayışla, reform niteliğindeki yeni askerlik sisteminden savunma sanayine kadar geniş bir yelpazede sürdürdüğümüz çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve teşvikiyle yüzde 70’lere varan yerli ve milli savunma sanayimizin ürettikleri ve yurt dışından aldıklarımız dahil, envantere giren yeni harp silah ve araçları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin karada, denizde ve havada etkinliğini ve caydırıcılığını her geçen gün arttırmaktadır.

Araçlarımız, silahlarımız ne kadar modern olursa olsun, bunları kullanacak olan insandır.

Dolayısıyla bu teknolojiyi kullanabilecek, ordumuzu sevk ve idare edebilecek lider personelin yetiştirilmesi de son derece önemlidir. Zira, savaşları, iyi eğitilmiş komutanlar ve iyi eğitilmiş askerler kazanır”.” dedi.

Subayların milli ve mesleki değerleri hakkında yaptığı açıklamasında ise;

“Subayların milli, manevi ve mesleki değerlere sahip olarak görevlerini üstün bir başarıyla yerine getireceklerine ve aziz milletimizin güvenine layık olacaklarına yürekten inanıyorum

 Unutulmamalıdır ki, ‘en büyük takdir güvenilmek, en büyük başarı bu güvene layık olmaktır.” dedi.