Gündem

Milli Savunma Bakanı'ndan Pilot Alımı ile İlgili Son Dakika Açıklamaları

İNGİLTERE DİĞER BATI ÜLKELERİNE NAZARAN DAHA NET BİR TAVIR ALDI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık :” İngiltere savunma bakanıyla güzel bir görüşme yaptık. 15 Temmuz sürecini değerlendirdik. 15 Temmuz sürecinde İngiltere’nin diğer batı ülkelerine nazaran daha net tavrı vardı teşekkür ettik.

Suriye’deki Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili kendilerine detaylı bilgi verdik. PYD/YPG terör örgütlerinin Suriye’deki terörist faaliyetlerine izin verilemeyeceğini dile getirdik. DAEŞ’le mücadelenin PYD tarafından istismar edilmemesi konusundaki düşüncelerimizi kendilerine ifade ettik.   

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DEĞERLENDİRECEK
Türkiye’nin Alman Parlementosunda alınan sözde ermeni soykırımı kararına yönelik net bir kararı var. Alman hükümetinin parlementodaki karara yönelik net bir yalanlaması olmadan adım atılamayacağını dile getirmiştik.  Şimdi bazı açıklamalar geliyor, Dışişleri Bakanlığımız açıklamaları değerlendiriyor.

15 Temmuz’dan Önce Ayrılan Pilotlar İle İlgili Süreç

 Şu anda pilot alımı için tüm kaynakları seferber eden bir ilana çıktık, gerek dış gerek TSK içerisinden ayrılan kaynaklardan, gerek pilot yetiştiren okullardan mezun olanların alımı ile ilgili duyuruyu yaptık. Şu anda ihtiyacımız olan pilotları almak için çalışmaları tamamlayacağız. Burada çok sevindirici bir olay var 70 yaşında bir pilotumuz ihtiyaç varsa bende geleyim diye bir mektup gönderdi. Halkımızın duyarlılığının çok güzel bir göstergesi. 

DETAYLAR GELECEK…

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA