Gündem

Milli Savunma Bakanı Olarak Adı Geçen Fahri Kasırga Kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin kabinede Milli Savunma Bakanı’nın Fahri Kasırga’nın isminin geçtiği iddia edildi. Bu konu hakkında Fahri Kasırga kimdir? Detayları okuyucularımızla paylaşıyoruz… 

FAHRİ KASIRGA KİMDİR?

Fahri Kasırga 1953 Rize’de doğdu. Ayrıca Kasırga İstanbul Kabataş Erkek Lisesini bitirdikten sonra 1977 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1978 yılında ise Rize Hakim adayı olarak staj görmeye başladı.

Fahri Kasırga 1981 yılında Erzurum-Olur Cumhuriyet savcı yardımcısı oldu. Ayrıca Fahri Kasırga sırayla Trabzon-Çaykara, Sakarya-Karasu Cumhuriyet Savcılığı ve Ordu-Fatsa, Diyarbakır, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu. Tüm bunların yanı sıra Fahri Kasırga 26 Kasım 2001 tarihinden beri Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olarak hizmet vermekte iken 3 Ekim 2003 günü Adalet Bakanlığı Müsteşarlığına getirildi. 

2014 yılında Başbakanlık Müsteşarlığı görevine gelen Fahri Kasırga 2015 yılında YÖK üyeliğine geldi ve Cumhurbaşkanlığı kontenjanından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile 27.02.2015 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine atandı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA