Gündem

Milli Savunma Bakanlığı Hulusi Akar'dan Bedelli Askerlik Paylaşımı

Uzun süre beklenilen bedelli askerlik yasasına ilişkin düzenlemelerin netleşmesinin ardından yasa tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Bedelli askerlik yasasına ilişkin çalışmaların tamamlanmasının ardından yasa tasarısı hazırlandı. 

Düzenlemeye göre bedelli askerlik için 15 bin TL ücret ve 25 yaş şartı uygun görüldü. Ancak sürpriz bir gelişme yaşandı ve adaylardan 28 gün eğitim almaları istendi. Konuya dair düzenlemenin detaylarının netleşmesinin ardından ise konu meclise sunuldu. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN BEDELLİ ASKERLİK PAYLAŞIMI

Bedelli askerlik yasa tasarısının meclise sunulmasının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabı üzerinden konuya dair bir paylaşım yaptı. MSB’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda yasanın meclise sunulduğu hatırlatılarak hayırlı olması temenni edildi. 

Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabı üzerinden bedelli askerlik konusuna dair yapılan paylaşımda, “Bedelli askerlik yasa teklifi yüce Meclisimize sunulmuştur. Vatanımıza, milletimize ve gençlerimize hayırlı, uğurlu olsun.” ifadeleri kullanıldı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA