Gündem

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) Akit TV’ye suç duyurusu! Skandal Sözler Söyleyen Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan Hakkında Flaş Gelişme!

Akit TV’nin sunduğu bir canlı yayın programında, Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan tarafından, Türk generalleri hakkında skandal sözler sarf edildi. Milyonların tepkisini çeken bu skandal sözler karşısında Milli Savunma Bakanlığı sert tepki göstererek, Murat Alan’ın Türk ordusuna ve TSK’nın amacına zarar verdiğini dile getirmişti.

Akit TV’de Türk ordusunun Generalleri hakkında söylenen skandal sözler, sosyal medyada hızla yayılarak milyonların büyük tepkisine neden olmuştu.

Bugün Milli Savunma Bakanlığı tarafından konu ile ilgili olarak açıklama geldi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Yapılan açıklamada;

1 Haziran 2019’da bir TV kanalında yayımlanan programda, katılımcılardan biri tarafından, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan generaller hakkında hakarete varan tahripkâr bir dil kullanıldığı hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

“Asil milletimizin güvenliği ve bekası uğrunda, yargı ve istihbaratla yakın iş birliği içinde FETÖ ile her türlü mücadeleyi yapan, PKK/YPG, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine karşı yurt içi ve yurt dışı operasyonları icra eden ve tüm vazifelerini büyük bir ciddiyet ve samimiyetle yerine getirme gayreti içinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerine komuta eden generalleri toplum nezdinde aşağılamaya çalışmak ordumuza ve asil milletimizin hak ve menfaatlerine zarar vermektedir.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) Akit TV’ye suç duyurusu! Skandal Sözler Söyleyen Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan Hakkında Flaş Gelişme!

Erinden generaline kadar bir ve bütün olan Türk Silahlı Kuvvetleri asil milletimizin bağrından çıkmıştır. Yurt içinde ve sınır ötesinde düzenlenen çok sayıda operasyonların başarıyla icra edildiği bir dönemde yapılan bu tür sorumsuz ve düzeysiz açıklamaların tüm ordu mensuplarımızın olduğu kadar milletimizin de moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemesi kaçınılmazdır.

Anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, daima demokrasiye bağlı, milletinin emrinde, görevinin başında, ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı ile yurdun ve dünyanın dört bir köşesinde yaz kış, gece gündüz, dağ bayır demeden fedakârca görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli generallerine karşı yapılan bu hadsiz, yakışıksız ve yasal sınırları aşan açıklamayı, hukuki tüm yollar saklı kalmak kaydıyla şiddetle kınıyor, yasal süreçlerin yakından takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ediyoruz.” Denildi.

Skandal sözleri ile anılmaya başlayan Akit Gazetesi haber müdürü Murat Alan hakkında ayrıca, Sözcü yazarı Aytunç Erkin, tarafından iddialar oraya atıldı. Murat Alan’ın bölücü terör örgütü FETÖ ile ilişkisi olduğunu iddia eden Erkin, kaleme aldığı yazısında şu ifadelere yer verdi;

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) Akit TV’ye suç duyurusu! Skandal Sözler Söyleyen Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan Hakkında Flaş Gelişme!

AKİT Haber Müdürü Alan “Generallerinizin hepsi, oynaya oynaya eşek gibi saf tutacaklar” dedi… Milli Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü “Yargıda hesap verecek” açıklaması yaptıAynı gazeteci 2010’da, Fetullah’ın sözcüsüydü. CHP ve MHP’yle ilgili kumpas kasetlerini aklıyordu 1 – Tarih 6 Mayıs 2010… Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bir kadın milletvekiliyle, otel odasında gizli kamera ile görüntülenmiş bu kumpasın ardında da 10 Mayıs 2010 tarihinde genel başkanlık görevinden istifa etmişti. Söz konusu ‘gizli’ görüntüler ilk Anadolu’da Vakit ismiyle yayın yapan ulusal gazetenin internetteki haber sitesi olan habervaktim.com’da yayınlandı.

FETÖ’NÜN SERVİS ETTİĞİ KASET

Görüntüleri yayınlayan kişi 23 Haziran 2016’da FETÖ’den tutuklanan Yener Dönmez’di. Dönmez, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 171 kişinin yargılandığı davada 13 Ağustos 2018 tarihinde adli kontrolle tahliye edildi. Yener Dönmez, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Baykal kasetinin nasıl yayınlandığını şöyle anlattı: “Cevheri Güven (FETÖ’cü) isimli şahsı Star Gazetesi Haber Müdürü olması nedeniyle tanırım. Arada sırada çeşitli görevlerde karşılaştığımız da oluyordu. Cevheri Güven isimli şahıs yukarıda okunan metnin içinde geçen kayıtlarda beni zamanını tam olarak bilmediğim ve hatırlamadığım bir anda aradı. Ve bana ‘Sizinkilere bir şey gitmiş haberin var mı’ şeklinde bir şey sordu. Ben de ‘bilmiyorum’ dedim. O gece daha sonra beni birkaç kez daha aradı ve ‘Elimde önemli bir şey var’ şeklinde yine aynı şekilde bu minvalde sözler sarf etti. Ben de kendisine bu önemli şeylerin ne olduğunu sordum. Kendisi bana bu konu hakkında bir açıklama yapmak istemedi.

HABERVAKTİM’E GELEN İHBAR

Yener Dönmez daha sonra AKİT yöneticilerinden yayınlanması konusunda ‘olur’ aldığını söyledi ve şöyle devam etti: “Ben de bunun üzerine hem gazetede haber müdürü olarak çalışan hem de habervaktim.com. yayın yönetmeni olan Fatih Akkayı’yı arayarak, ‘Elinize ulaşan önemli bir şey varmış, bunlar nedir’ diye sordum. Akkaya bana Deniz Baykal’la ilgili görüntülerin haber vaktim. Cominternet sitesinin ihbar hattına geldiğini söyledi. Yöneticilere, internet sitesinin ihbar hattına gelen ihbarın metacafe.com adlı video paylaşım sitesinde yayınlanan Deniz Baykal’a ait görüntülerin olduğunu söyledim.

”EŞŞEK GİBİ SAF TUTACAKLAR

”Şimdi geliyoruz Türkiye’yi iki gündür meşgul eden ve “O hizaya gelmeyen apoletli generalleriniz hepsi Erdoğan’ın arkasında saf tutuyor. Oynaya oynaya eşek gibi saf tutacaklar” diyen Akit’in Haber Müdürü Murat Alan’a… Hatırlatalım… 11 Ekim 2010’da Anadolu’da Vakit ismi değiştirildi, Yeni Akit olarak yayın yapmaya başladı. 2 – Baykal, o muhabir hakkında dava açtı ve tazminat kazandı Tarih 18 Mart 2011… Yeni Akit Gazetesi’nin manşetinde “Şok diyalog” başlığı ile Deniz Baykal ve İ.B. isimli bir kadın gazetesi arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerinin kayıtları yayınlandı. Kayıtlar yayınlandıktan sonra Baykal, gazetenin sahipleri ve Ramazan Fatih Uğurlu ile haberleri yapan ve bugün aynı kurumda haber müdürü olarak görevlendirilen Murat Alan hakkında manevi tazminat davası açtı. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Baykal’ın siyasi figür olması nedeniyle ‘özel hayat’ olarak nitelendirilen durumları hakkında kamunun bilgilendirilmesinin doğal olduğu yönünde karar verdi. Tazminat Ödediler! Bunun üzerine Baykal temyiz başvurusu yaptı. Yargıtay, 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararını bozdu.

Tarih 22 Nisan 2014… Yeniden yargılama yapan Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay kararındaki gerekçeleri kabul etti ve gazetenin yöneticileri Ramazan Fatih Uğurlu ve Murat Alan hakkında kişi başı 6 bin lira manevi tazminata hükmetti. Gazete, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. Gazete yöneticilerinin ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğine ilişkin iddianın açıkça dayanaktan yoksun olduğunu belirten AYM heyeti, söz konusu iddianın ‘kabul edilemez’ olduğunu açıkladı. Bitmedi…Türk Ordusu’nu bugün hedefe koyan Murat Alan, 2010’larda Fetullahçılarla birlikte ‘Ergenekon’ sürecinde yine askerin karşısındaydı ve kumpas kasetleriyle ilgili haberler yapıyordu! Dönemin polisleri ve yargı dünyasıyla arası iyi olan gazetecilerdendi…

Gazeteci Alan: Hoca Efendi’nin kasetlerle hiçbir ilgisi yok Mayıs 2011’i, MHP’de yaşanan kaset depremini hatırlayın… 12 Haziran seçimlerine giderken partide kilit görevde bulunan 10 kişinin nasıl istifa ettiğini, ‘farklı ülkücülük’ adlı internet sitesi üzerinden yürütülen kampanyayı düşünün! FETÖ operasyonları tam gaz sürerken, kurulan internet siteleri üzerinden siyaset dizayn edilmişti.25 Mayıs 2011’de Murat Alan, FETÖ’nün internet sitesi “Oğuz yurdu” üzerinden çarpıcı bir habere imza atmıştı. Okuyalım: “… Seçimlere kısa bir süre kala MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin A takımının yayınlanan kasetleri ve kaset içeriğinde yer alan uygunsuz görüntülerinin yankısı sürüyor. ‘CHP-MHP-Kartel’ üçlüsü peş peşe yayınlanan kasetlerden hükümeti ve olaylarla hiçbir ilişkisi olmayan Fetullah Gülen Hoca Efendi’yi hedef gösterse de ‘Oğuz Yurdu’ isimli internet sitesinde yayınlanan bildiriye göre; gerçekler çok daha farklı. Bahçeli’nin kasetlerin okyanus ötesinden kurgulandığı telkinine itibar ettiği belirtiliyor. Alan, 2011’de “olaylarla hiçbir ilişkisi olmayan Gülen Hoca Efendi” tespiti yapmış ve FETÖ’nün kampanyasını haberleştirmişti. Hatta, ‘Oğuz yurdu’ adlı FETÖ’nün sitenin yayımladığı bildiriyi de yazmıştı.