Gündem

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Gerekli şartları taşıyanlara aylık 2 bin 336 TL verilecek!

İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşlar, internet üzerinden ‘İşsizlik maaşı nasıl alınır?’ sorusunu soruyor. İşsizlik maaşı sayesinde, işten çıkan vatandaşlar, belirli bir süre ödenek alırlar. İşsizlik maaşı ile ilgili merak edilen tüm detaylar içeriğimizde..

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURULARI

Gerekli şartları taşıyan kişiler, işsizlik maaşı alabilir. Başvuru İŞKUR üzerinden online olarak yapılmaktadır. İŞKUR’un e-şube hizmeti aracılığıyla başvuru yapılabilir. Başvuru için TIKLAYIN

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Gerekli şartları taşıyanlara aylık 2 bin 336 TL verilecek!

İŞSİZLİK MAAŞININ SÜRESİ

İşsizlik maaşının süresi de çok merak edilmektedir. İşsizlik ödeneğinin ne kadar alınacağı, kişinin ne kadar sigortalı olarak çalıştığıyla bağlantılı bir durumdur. Hizmet akdinin feshedilmesinden önceki son 3 yıllık hizmet süresi işsizlik ödeme süresini belirlemektedir.

600 gün sigortalı bir şekilde çalışan kişiye gerekli şartları yerine getirdiklerinde 180 gün,
900 gün sigortalı bir şekilde çalışan kişiye gerekli şartları yerine getirdiklerinde 240 gün,
1080 günlük sigortalı bir şekilde çalışan kişiye gerekli şartları yerine getirdiklerinde 300 gün boyunca ödeme alabilirler.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Gerekli şartları taşıyanlara aylık 2 bin 336 TL verilecek!

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşlar, ne kadar ücret alabileceklerini hesaplamaya çalışıyor. İşsizlik maaşının hesaplanması için kişinin son 4 aylık kazancı baz alınmaktadır. Alınacak olan işsizlik maaşı, asgari ücretinin brüt miktarının yüzde 80’inini geçmemesi gerekiyor. Örnek hesaplamalar şu şekilde.

Son 4 ayda asgari ücret alan bir kişi 1.168,27 TL ödeme alır.
Son 4 ayda 3.500 TL ücret alan bir kişi 1.389,37 TL ödeme alır.
Son 4 ayda 6.000 TL ücret alan bir kişi 2.336,53 TL ödeme alır.