Gündem

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Artık E-Devlet'ten bu işlem de yapılabilecek!

Hazırlanan taslağın hayata geçirilmesi durumunda Digiturk, Kablo TV, Turkcell, Vodafone ve Superonline gibi şirketlerle yapılan abonelik sözleşmesinin iptali E-Devlet üzerinden yapılabilecek.

KAMUOYU GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın bünyesinde bulunan tüketici Hakları Dairesi Başkanlığı’nın hazırlamış olduğu “E-Devlet Kapısı Üzerinden Abonelik Sözleşmesi Fesih Başvurusu Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı” kamuoyunun görüşüne açıldı. Eğer tasla hayata geçirilirse, vatandaşlar abonelik işlemlerini E-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Artık E-Devlet'ten bu işlem de yapılabilecek!

İŞLEM NASIL YAPILACAK?

Koronavirüs salgını kapsamında pek çok işlem vatandaşların kolay bir şekilde yapılabilmesi adına elektronik ortama taşınıyor. İnsanların ihtiyaçlarının göz önünde bulundurularak hazırlanan bu taslak sayesinde artık fesih başvuruları E-Devlet üzerinden yapılması sağlanacak. Peki, E-Devlet’ten işlem nasıl yapılacak? Bu için 3 yöntem bulunuyor:

-Güvenli elektronik imzayla giriş yapıldığında: eğer bu şekilde E-Devlet’e giriş yapılırsa, başvuru için abone-hizmet numarasının seçiminin yapılması gerekecek. Aboneler istenilen gerekli bilgileri paylaşarak, Kimlik Paylaşım Sistemi’nden doğrulanması sağlanacak.

-Kimlik karıyla giriş yapıldığında: Kimlik kartıyla giriş yapıldığında ilk olarak abone-hizmet numarasının seçimi yaptırılacak daha sonra başvuru belgesine uygun bir şekilde hazırlanan fesih belgesi imzalanarak, tarayıcıdan geçirilerek, E-Devlet’e yüklenmesi sağlanacak.

– İnternet bankacılığıyla giriş yapıldığında: Aboneler, internet bankacılığıyla sisteme giriş yaptıklarında abone-hizmet numarasının seçiminin yapılması gerekiyor. Aboneler, kimlik belgelerinin kontrol edilmesi için, istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde girmesi gerekiyor. Gerekli belgeler, E-Devlet’e yüklendikten sonra işlem tamamlanır.

MAYIS’TA YÜRÜRLÜLÜĞE GİRECEK

Taslak, Kamuoyu Görüşünün alınması için 10 gün boyunca BTK’nın internet sayfasında yayımlanarak, 15 Mayıs 2020 tarihin yürürlüğe girecek. Aboneler hizmeti 15 Eylül 2020 tarihinde kullanabilecek.