Gündem

Mısır'da Yaşanan Terör Saldırısı Nedeniyle Bir Günlük Yas İlan Edildi!

Başbakanlık Basın Merkezi, Mısır’da yaşanan ve 3025 kişinin ölümüne 100 kişinin.de yaralanmasına neden olan terör saldırısı nedeniyle bir günlük yas ilan edildiğini duyurdu. 

MISIR’DA YAŞANAN TERÖR OLAYINA İLİŞKİN BİR GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Mısır’da Ariş kentindeki Ravza Camisi yakınında 24 Kasım tarihinde bombalı ve silahlı saldırı bir terör saldırısı düzenlenmişti. Cuma namazı sırasında yaşanan terör saldırısı sonucunda 305 kişi yaşamını yitirmiş ve 100’den fazla kişide yaralanmıştı.

Mısır’da gerçekleşene terör saldırısının ardından Başbakanlık bir basın açıklaması yayımladı. Başbakanlık Basın Merkezi’nin internet sitesinden yayımlanan basın açıklamasında Mısır’da gerçekleştirilen terör saldırısının ardından Türkiye’de bir günlük yas ilan edildiği duyuruldu. İlan edilen resmi yas nedeniyle 27 Kasım günü kadar bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde bayrakların yarıya indirileceği açıklandı.

BAŞBAKANLIK BASIN MERKEZİ’NDEN YAYIMLANAN AÇIKLAMA

”4 Kasım 2017 tarihinde Mısır’da El Ravda Camisi’ne yapılan menfur terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin acısından dolayı bir gün süreyle milli yas ilan edilmiştir. Bu çerçevede, 27 Kasım 2017 Pazartesi günü güneşin batışına kadar bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde bayraklar yarıya çekilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kamupersoneli.net – ANKARA