Gündem

MİT'e İhbar Yağdı! 2018’de MİT’in İnternet Sitesini Yüzbinlerce Kişi Ziyaret Etti

MİT Teşkilatının “www.mit.gov.tr” uzantılı web adresi içerisine 2018 yılında bir milyonun üzerinde ziyaretçi tarafından tıklanma sağlandığı açıklandı ve siteyi ziyaret edenler, MİT’e ihbar, kariyer ve bilgi edinme amaçlı başvuruda bulundular.

Ayrıca terörle mücadele kapsamında sağlanan başarıların ihbarlar neticesinde yapıldığı ortaya çlıktı. MİT’e yapılan tüm başvurular ciddiyetle incelemeye alındı, terör örgütleri FETÖ, IŞİD ve PKK’ya yönelik ihbar ve bilgilerden gerekli görülenlerle ilgili özel çalışmalar gerçekleştirildiği öğrenildi.

Bunların yanı sıra; “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nun 30’uncu maddesine yeni fıkralar eklenmesiyle beraber “Bilgi Edinme Hakkı Kanunu” kapsamı dışına çıkarıldı.

Ayrıca Kanunun Resmi Gazete’de yayımlanmasına kadar geçen 7 aylık süreç içerisinde ise;

“Kamuya alımda güvenlik tahkikatları sonucum nasıl çıktı? “, ” MİT’in çalışma koşulları nasıl?”, “Beni MİT’e alır mısınız?”, “Hakkımda bir soruşturma yürütüyor musunuz?” gibi sorular için 3 bin 262 bilgi edinme başvurusu yapıldı. Bu kapsamdaki başvurulardan bin 504’üne cevap verildiği açıklandı.