Gündem

MİT ve KOM Ekipleri 18 Milyon ByLock Mesajını Deşifre Etti

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), telefonunda FETÖ’nün kullandığı kriptolu mesajlaşma ağı ByLock bulunan 215 bin kişilik listeyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Bu liste kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) uzman ekiplerine bir talimat verdi ve ekipler tarafından ByLock mesajlarını ve kullanıcılarını belirlemek için çalışma yaptı. 

18 MİLYON MESAJ DEŞİFRE EDİLDİ

Ekiplerin çalışması sonunda, FETÖ üyelerinin 18 milyon Bylock mesajı deşifre edildi. Deşifre edilen mesajların sızma olmaması için özellikle sisteme girilmediği belirtildi. Deşifre edilen 18 milyon ByLock mesajı özel kuryelere zimmetlendi. 81 ilin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderildi.

Habertürk’ün haberine göre bu kapsamda Bylock kullanıcısı olduğu için adli işlem gören şüphelilerin soruşturma dosyalarına, konusu suç teşkil eden Bylock yazışmaları da eklenecek.

MAHREM İMAMLARIN DOSYALARINA KONULACAK

Bilindiği gibi geçen hafta FETÖ’nün “mahrem imamları” gözaltına alınmıştı. ByLock yazışmaları ilk olarak bu mahrem imamların dosyasına konulacak. Ayrıca 1200 FETÖ şüphelisine bu yazışmalar sorulacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA