Gündem

MSB açıklamıştı! 66 bin asker terhis olacak, ailelerine kavuşacak!

Koronavirüs salgını sebebiyle, yaklaşık 1 aydır ertelenen terhis işlemleri, bugün itibariyle yeniden başladı. 66 bin asker, terhis belgelerini alarak kışlalardan ayrılacak ve ailelerine kavuşabilecek. Terhis tarihlerinin gelmesine rağmen, salgın yüzünden 18 Mayıs tarihinden itibaren bekletilen askerler, bugün kışlarlardan ayrılacak.

MSB AÇIKLAMIŞTI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde koronavirüs sebebiyle durdurulan terhislerin 31 Mayıs’ta başlayacağını açıklamış, “Alınan tedbirlerin yeterli olduğu, artık terhis ve celplerin başlayabileceği noktasına geldik. 31 Mayıs Pazar gününden itibaren terhisleri başlatacağız. Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon halindeyiz. Şu ana kadar gözetim altında bulunan, terhis olacak gençlerimiz arasında herhangi bir vakaya rastlanmadı” ifadesini kaydetmişti. Beklenen günün geldi. Yaklaşık 66 bin asker bugün terhis olacak.

YÜKÜMLÜLERİN SEVK BELGELERİ 1-15 HAZİRAN ARASINDA

66 bin askerin terhislerinin tamamlanmasını ardından sıra 53 bin yükümlüye gelecek. Yükümlülerin celp işlemlerinin başlamasıyla birlikte 5 Haziran tarihinden itibaren silah altına alınacaklar. Bu sebeple yükümlülerin sevk tarihinden 4 gün önce, koronavirüs anketini E-Devlet üzerinden doldurmaları gerekecek. Ankete göre hastaneye yönlendirilen ve test sonucu pozitif çıkan kişilerin sevk tarihleri, tedavi boyunca ertelenecek. Anket sonucuna göre negatif olan kişiler ise sevk belgeleri E-Devlet üzerinden alabilecek. MSB’nin belirttiği Covid-19 testini yaptırmayanlar sevk edilmeyecek ve beraberinde haklarında baka işlemi başlatılacak.

MSB açıklamıştı! 66 bin asker terhis olacak, ailelerine kavuşacak!

BEDELLİLERİN SEVK TARİHİ 20 HAZİRAN OLARAK AÇIKLANDI

Bedelli askerlik için başvuruda bulunanların sevk tarihi ise 20 Haziran olarak açıklandı. 16 ila 20 Haziran tarihlerinde bedelli için başvuruda bulunanlar E-Devlet sistemi üzerinden sevk belgelerini görüntüleyebilecek. 11 Nisan’da sevki ertelenen bedellilerin sevkinin ise 29 Haziran’da yapılacağı açıklandı.