Gündem

MSB son dakika duyurdu: Sıcak çatışma iddiası gündeme bomba gibi düştü!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada,  “Rusya Federasyonu ile 22 Ekim 2019 tarihinde Soçi’de varılan mutabakat çerçevesinde Türk ve Rus askeri unsurlarının ve İHA’ların iştirakiyle ilk ortak devriye Fırat’ın doğusundaki Derbesiye bölgesinde başladı.” denildi.

GERİ DÖNÜŞLER BAŞLADI

Suriye’de Barış Pınarı Harekatı hakkında Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nde görevli Albay Olcay Denizer, PKK/YPG’lilerden temizlenen Tel Abyad ve Resulayn’a geri dönüşlerin başladığını aktardı.

400 MAYIN TEMİZLENDİ

Ayrıca Denizer, “Tel Abyad’da teröristlere ait el yapımı patlayıcı madde imalathanesi tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi. Patlayıcı yapımında kullanılan 1 tondan fazla, amonyum nitrat ele geçirildi. Şu ana kadar 400’den fazla mayın ve EYP madde ile bomba yüklü bir araç etkisiz hale getirildi. Türkiye’ye yönlendirilmiş, ve seri bağlanmış vaziyette 75 adet roket tespit edilmiştir. Rejimle bire bir çatışma gerçekleşmedi. Tel Tamer’de bir operasyonumuz yok. TSK tarafından Tel Tamer’e atılan bir mermi yok” dedi.

10 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Ayrıca Barış Pınarı Harekatı kapsamında 10 askerimizin şehit olduğunu duyuran Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nde görevli Albay Olcay Denizer, 144 askerimizin de yaralı olduğunu açıklayarak, Suriye Milli Ordusu’ndan 133 kişinin öldüğünü ve 495 personelin yaralandığını dile getirdi.