Gündem

MSB'den PKK'lı teröristlere sert uyarı! Derhal bölgeyi terk edin!

Son dönemlerde yaşanan gelişmelerle ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan MSB, az önce bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamasında, “Çocuk, kadın, yaşlı demeden Hocalı’da katliam yapan Ermenistan 30 yıl önce nasılsa bugün de bölgede barış ve huzurun tesisine engel olmaktadır. Masum sivilleri hedef alan Ermeni teröristlerle iş birliği yapan PKK-YPG’li teröristler, derhal bölgeyi terk etmelidir” dedi.

DERHAL TERK ETMELİDİR

Aktop, yaptığı açıklamasında, “Uluslararası hukukun açık ihlali olan ve sivil kayıplara yol açan Ermeni saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan derhal saldırılarını durdurmalı, yurt dışından getirdiği paralı askerleri, teröristleri geri göndermeli ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarını derhal terk etmelidir” diyerek, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı..

MSB'den PKK'lı teröristlere sert uyarı! Derhal bölgeyi terk edin!

953 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Terör örgütüne karşın yapılan başarılı operasyonlarda yılbaşından bu yana 953 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

MSB Basın Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Deniz Yarbay Şebnem Aktop, açıklamasında şu ifadeyi kullandı:

“Ancak Irak’tan ülkemize yönelik saldırıların durdurulması konusunda da kararlıyız. Amacımız bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek ve sınır güvenliğimizi sağlamaktır. Terör örgütüne yönelik icra edilen başarılı operasyonlar neticesinde 128’i Eylül ayı içerisinde olmak üzere 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren 953 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Irak’ın kuzeyinde icra edilen Pençe operasyonları sonucunda bugüne kadar 347 adet çeşitli cins/çapta silah ve bu silahlara ait 133 bin mühimmat ele geçirilmiş, 703 adet mayın/EYP tespit ve imha edilmiş, 823 adet mağara/sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir. Son dönemde güvenlik güçlerine teslim olan ve örgütten kaçan teröristlerin sayısında artış olduğu görülmektedir. Müteakip dönemde kazanılan alan hakimiyetini sürdürmek ve hudut emniyetini ileriden sağlamak maksadıyla en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlara kararlılıkla devam edilecektir”