Gündem

MTV Ödemelerinde Son Gün ! Ceza Ödeyebilirsiniz

Motorlu taşıtlar vergisinin bu yıl ki ikinci taksit ödemeleri için bugün son gün. 

Konu ile ilgili olarak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2019 yılına ait motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ikinci taksit ödeme süresinin bugün sona ereceği ifade edildi.

ÖDEMELER İÇİN BUGÜN SON GÜN

Mükellefler, İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden şifre girişi yapmadan sadece plaka ve TC Kimlik Numarası bilgilerini girerek borçlarını görüntüleyip ödeyebilecek. Bunun yanı sıra vatandaşlar www.gib.gov.tr internet sitesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden anlaşmalı bankalarla yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kredi kartları ve banka kartlarıyla da ödeme yapabileceklerdir.

Tüm bunların yanı sıra vergi dairelerinden, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından ödendiği gibi PTT iş yerlerinden de bu borçlar ödenebilecek.

MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV’yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir. Ayrıca vatandaşlar anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak da ödeme yapşılabilecektir.