Gündem

Müezzinoğlu Darbe Girişimi Hakkında Konuştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, “Ordumuz geleceğimizin teminatıdır ve bir avuç çapulcu da şimdi şanlı ordumuzun içinden temizlenmektedir. Bu darbe girişimi milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın iradesiyle mağlubiyete uğratılmıştır.” dedi.

 Müezzinoğlu, Baba Mansur Ocağı, Dede Garkın Ocağı, Kalender Veli Ocağı, İmam Rıza Ocağı, Seyyid Selahaddin Ocağı ve Derviş Cemal Ocağı’nı temsil eden Alevi dedeleri ile AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Darbe girişimi karşısındaki tavırları nedeniyle, Alevi dedelerine teşekkür eden Müezzinoğlu, milletin kaderiyle kimsenin oynayamayacağını belirtti.

Demokrasiye, cumhuriyete ve milli vicdana yapılan bu saldırıya karşı milletin son derece net bir tavır ortaya koyduğunu ifade eden Müezzinoğlu, “Milletimizin tavrı net ve saygındır. Milletimizin siyasi, sosyal ve demografik tüm katmanları sokaklardaydı ve hala sokaklarda geleceğine sahip çıkıyor. Bu tavır hainlere korku, dünya insanlığına da örnek olmuştur. Ordumuz geleceğimizin teminatıdır ve bir avuç çapulcu da şimdi şanlı ordumuzun içinden temizlenmektedir. Bu darbe girişimi milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın iradesiyle mağlubiyete uğratılmıştır. Bu süreçte gerek, sosyal medyada çıkan aslı astarı olmayan provokatif söylemlere gerekse alanlarda oluşabilecek provokasyonlara karşı dikkatli ve en üst düzeyde duyarlılık gerekir.” değerlendirmesinde bulundu. 

Darbe girişimi sonrası bir askerin boğazının kesilerek öldürüldüğü iddialarının milleti kışkırtmak için kasıtlı olarak servis edildiğini vurgulayan Müezzinoğlu, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu, hiçbir askerin başının kesilmediğini ve domuz bağı ile bağlanmadığını kaydetti.

– Alevi dedeleri Başbakan Yıldırım’dan randevu istedi

Darbe girişimini şiddetle kınayan Alevi dedeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a darbe karşısında durdukları için teşekkür ederek, 15 Temmuz’dan bu yana meydanlarda olup, vatan müdafaasına destek verdiklerini bildirdi.

Darbe girişimi kapsamında provokatörlerin çeşitli çağrılarda bulunduklarını belirten Alevi dedeleri de “Provokatörlere uymadık, darbe karşıtı duruşumuzu her zaman ifade ettik. Bugün birlik olma zamanı. Devletimizin, milletimizin sonuna kadar yanındayız. Ülkemizin demokrasisine yönelik darbe girişimini şiddetle lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Dernekleri, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakıfları ve Alevi Kültür Dernekleri yetkililerinin, hükümetin yanında olduklarını bildirmek için Başbakan Binali Yıldırım’dan randevu talebinde bulunduğu öğrenildi. 

Kamupersoneli.net / AA