Gündem

Muharrem İnce'den 2 Aylık Temel Askerlik Açıklaması !

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Star TV’de ‘Seçim Özel’ programında Nazlı Çelik’in konuğu oldu. 

Nazlı Çelik tarafından söz konusu programda Muharrem İnce’ye çeşitli sorular soruldu ve Muharrem İnce seçim vaatleri kapsamında bu sorulara yanıt verdi. 

Muharrem İnce burada yaptığı açıklamalarında askerlik hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Muharrem İnce yaptığı açıklamalarında 2 aylık temel askerlik eğitimi ile profesyonel ordu kurmayı düşündüğünü ifade etti. 

2 AYLIK TEMEL ASKERLİK

Muharrem İnce konu ile ilgili açıklamalarında “Çözüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümünün 2 aylık bir temel askerlikten geçirip profesyonel ordu kurmaktır.” ifadelerine yer verdi. 

Bunun yanı sıra Muharrem İnce konu ile ilgili açıklamalarının devamında “Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının tümünü iki ay bir temel askerlikten geçirip profesyonel bir ordu kurup seçim öncesinde askerlik üzerinden oy devşirmeye çalışmak yakışmaz.” dedi.

Seçim Özel programında Nazlı Çelik, Muharrem İnce’ye bedelli askerlik konusunu da sordu. Peki Muharrem İnce bedelli askerlik hakkında ne dedi? 

Bir Yorum

  1. Oyumu hiç bu partiye vereceğimi düşünmezdim. Ama benim kocam ve çocuklarımın babası askere gidip sıkıntı çekmekten iyidir. Bedelli demezlerse 2 ay da fena değil

  2. Yapılan açıklama çok doğru iş bulupta 6 ay veya uzun dönem giden kişi döndüğünde işini tekrar bulamayabiliyor ya da işe girmek isteyen bir kişi, her iş ilanı her zaman açılmadığı için o açılacak iş ilanını kaçırmak istemiyor.Bence olursa çok mantıklı bir sistem olur