Gündem

Muharrem İnce'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Uçak Eleştirisi

Muharrem İnce kendisine ait sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik bazı açıklamalarda bulundu. 

Katar Emiri tarafından Türkiye Cumhuriyeti’ne hediye edilen ve değeri 500 milyon dolar olan uçak ile ilgili açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, o uçağın bir karşılığı vardır ifadelerini kullandı. 

‘BUNUN BİR BEDELİ VARDIR’

Muharrem İnce Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımında söz konusu uçağın değerini hatırlatarak bu uçağın bir bedeli olduğunu iddia etti. Paylaşımlarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a lüks kullanım eleştirilerinde de bulunan Muharrem İnce şu ifadeleri kullandı. 

”16 milyon kardeşimiz yoksul, 6 milyon insanımız işsizken ejder meyveli smoothie içip 500 milyon dolarlık iki katlı jet peşinde koşmak en başta ahlaki değildir. Erdoğan eski tacir. Hiçbir şeyin bedava olmadığını iyi bilir. Birisi 500 milyon dolarlık dünya tarihinde görülmemiş bir jet hediye ediyorsa bunun bir bedeli vardır. Ben de soruyorum. Ne sattınız? Dış politik bir menfaat mi, başka bir menfaat mi, bunu millete açıklayın. Halkımız kendi menfaatlerini koruması için o koltukları size emanet etti. Lüks ve şatafat tutkusu peşinde koşup, Saraylarda yaşayıp, jete binmek için bu milletin menfaatlerine aykırı bir adım attıysanız, bunun hesabını da millet adına biz sorarız. Millet sofrasına ekmek koyamazken, 500 milyon dolarlık jete binmek çirkinliktir. Bu çirkinliğin üstünü kapatmak için İş Bankası konusunu gündeme getirmek de katmerli çirkinliktir.”

İŞ BANKASI ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İş Bankası hakkında yapmış olduğu açıklamalarına da değinen Muharrem İnce, bu konunun uçak meselesinin konuşulmaması için ortaya atıldığını söyledi. 

”Bir bankanın hisse senetlerini tartışmaya açmak, bu krizde aynı zamanda sorumsuzluktur. Türkiye’nin şatafat peşinde koşan, israfı itibar sanan, sorumsuz bir yönetime ihtiyacı yok. Türkiye’nin ihtiyacı kalkınmak, büyümek, gelişmek için yepyeni bir zihniyettir. Bu israf düzeni bitene kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz. Vatandaşın ekmeğini küçülten ama sarayın bütçesini büyüten anlayışa milletimizle son vereceğiz. Bu ülkenin kaynakları dar bir kadronun zenginleşmesi için değil halkın refahını arttırmak için kullanılacak.”

Kamupersoneli.net – ANKARA